Acer’dan sektörün ilk göz takip destekli kavisli monitörü

Oyuncu donanımı segmentinde Predator markası ile boy gösteren Acer, CES 2017 fuarına çok özel ürünlerini getirdi. Bunlardan birisi Predator Z301CT oyuncu monitörü.

05-01-2017

CES 2017 fuarı birbirinden farklı ve iddialı ürünlere ev sahipliği yapıyor. Fuara adeta çıkarma yapan Tayvanlı teknoloji devi Acer, masaüstü tarafında pek çok önemli seçeneği tüketicilere sunuyor. Bunlardan birisi Predator Z301CT oyuncu monitörü.

Monitörün en dikkat çekici tarafı Tobi tarafından sağlanan entegre göz takip sensörü. Sensörün amacı oyuncunun nişan alma ve takip etme yeteneklerine destek olmak. Oyuncunun gözüne odaklanan bu sistem, bakılan noktaya göre kamera açılarını ayarlıyor. Örneğin oyuncu kenarlara doğru bakarsa, kamera açıları hemen bu noktalara odaklanıyor. Yani fare kullanarak kenara doğru ulaşma zahmeti ortadan kalkmış oluyor. Elbette bunun için oyunların da uyumlu olması gerek ve pek çok önemli yapımın bu sistemi desteklediğini belirtelim.

30 inç boyutunda olan monitörün çözünürlüğü 2560×1080. Kavis oranı ise 1800R olarak belirlenmiş. Oyunculara daha yoğun bir tecrübe sunacak olan monitör 200Hz tazeleme oranı ve 4ms tepki süresine sahip.

VA LCD panel kullanan ürünün kontrast oranı 3000:1, görüş açıları 178/178 derece ve sRGB kapsama alanı ise yüzde 100. Parlaklık değer ise 300 nit seviyesine ulaşabiliyor. Nvidia G-Sync uyumlu olan monitörün HDMI 1.4, DP 1.2a, USB 3.0, dikey-yatay stand gibi özellikeri bulunuyor. Şubat ayında satışa çıkacak ürünün fiyatı 899$.

You may also like...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.