Apple Artık Dünya’nın En Değerlisi Değil!

Apple dünyanın en değerleri şirketleri sıralamasında birinciliğini Google’ı içinde barındıran çatı şirket Alphabet ‘e kaptırdı. Alphabet’in hisseleri son çeyrek karının beklentileUntitled-1rinin üstünde olduğunu açıkladıktan sonra borsa kapanışın da yapılan işlemde yüzde 9 değer kazandı.

Borsanın açılmasıyla birlikte Alphabet’in piyasa değerinin 568 milyar dolara yükselmesi bekleniyor. Alphabeti’in 2015 son çeyreğinde net geliri 4.9 milyar dolar (14.35 milyar TL)  Apple’ın piyasa değeri ise 535 milyar dolar.

Hatırlayacağınız üzere Alphabet, 10 Ağustos 2015 tarihinde aynı zamanda Google’ın da kurucuları olan Larry Page ve Sergey Brin’dir. Alphabet şirketinin kuruluşuyla birlikte Google şirketin çatısının altına girmiştir. Google arama motoru , YouTube ve Android iletişim sistemine kadar şirketin tüm birimleriyle birlikte çatısı altına almıştır. Google Life Sciens adı altında yürütülen kuruluş adını Verily olarak değiştirip o da Alphabet’in çatısı altına girdi.

ABD’de en değerli şirket ünvanı yıllardır el değiştiriyor. Apple’ da bu ünvanı 2010 yılında Microsoft’tan almıştı.

You may also like...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.