Apple Pencil tanıtıldı

Apple, bugüne kadarki en büyük iPad’i olan 12.9 inç’lik iPad Pro’yu, uzun soluklu dedikoduların ardından, resmen duyurdu. Geçmişteki tüm iPad modellerinden çok daha güçlü ve yetenekli olan iPad Pro için Apple’ın bugüne kadar hiçbir iOS cihazı için hazırlamadığı özel bir aksesuar da hazırlandı: Bir kalem. Apple Pencil adını taşıyan bu özel kalem, basınç hassasiyet teknolojisi barındırıyor ve parmakla eş zamanlı olarak kullanılabiliyor.

applePencil
Kullanıcılar Apple Pencil’le ekrana yavaşça dokunduklarında daha ince, kuvvetlice dokunduklarında ise daha kalın çizgiler gelecek. Söz konusu çalışma sistematiğinin Samsung’un pek çok Note serisi tablet ve akıllı telefonla birlikte sunduğu S Pen’in sistematiğine benzer olduğu rahatlıkla söylenebilir.

Aktif bir kalem olan Apple Pencil, gövdesine gizlenmiş Lightning girişi aracılığıyla yeniden şarj edilebiliyor. Buna ek olarak, iPad Pro portundan da Apple Pencil’in pili doldurulabiliyor. Apple Pencil, bugüne kadar hazırlanan tablet kalemlerinden daha uzun olması ve yuvarlak kasasıyla da dikkat çekiyor.
Apple, aralarında iOS 9 için hazırlanan yeni Mail ve Notlar uygulamasının da bulunduğu pek çok uygulamanın Apple Pencil’i destekleyeceğini açıkladı. Microsoft Office iPad uygulamaları ve Adobe’un Photoshop uygulamaları da Pencil desteği sunacak.

iPad Pro’dan bağımsız olarak satılacak Apple Pencil’in ABD’deki fiyat etiketinde 99 dolar yazacak. Apple Pencil, kasım ayında raflardaki yerini alacak.

You may also like...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.