Asus’dan 4K ekranlı Zenbook NX500

Ultrabook sınıfının en beğenilen serisi olarak gösterilen Asus Zenbook, Computex 2014 fuarında 4K ekrana sahip ilk üyesine resmen kavuştu.

Zenbook NX500 adındaki ürün Asus’un sade ve güçlü alüminyum tasarım anlayışını aynen devam ettirirken, donanımı ile de yılın en iddialı ürünleri arasında yerini alacağını gösteriyor.

Zenbook NX500 modeli 15.6 inçlik ekranında 3840×2160 piksel çözünürlük yer alıyor. Gerekli gücü Haswell tabanlı Core i7 işlemcisinden alan modelde NVIDIA GTX 850 grafik kartı bulunuyor ve 16GB’a kadar da RAM kapasitesi sunuluyor. Geçtiğimiz aylarda Toshiba da aynı boyut ve çözünürlüğe sahip bir Ultrabook lanse etmişti.

Güçlü donanımına rağmen Zenbook NX500 nispeten daha ince ve daha hafif bir yapı arz ediyor. Cihazın kalınlığı 19mm olarak belirlenirken, ağırlığı da 2.2kg olmuş.

Asus sadece ekran çözünürlüğünü yükseltmekle kalmamış ayrıca VisualMaster görüntü teknolojisi ile daha canlı ve kaliteli renklere de imkan tanımış. VisualMaster teknolojisi NTSC yelpazesinin yüzde 100’ünü, Adobe RGB yelpazesinin de yüzde 108’ini kapsayabiliyor. Asus yeni modeli ile ilgili fiyat ve satış bilgisi vermedi.

You may also like...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.