BBC’ den müzik arama programı geliyor

BBC Spotify benzeri yeni bir müzik arama programı çıkartacağını duyurdu.

bbc
BBC müzik arama ve çalma özelliğinin bulunduğu yeni bir program geliştirme planlarının bulunduğunu duyurdu. Bu program aylık seçilen 50.000 parçanın yayınını online olarak yapacak ve kullanıcıların program üzerinden müziklere kolayca erişebilmesini sağlayacak. BBC’nin kullanıma açık halde bulunan Playlister platformuna bu yanıyla benzeyecek olan program sadece belirlenmiş müzikleri değil, aynı zamanda Spotify gibi klasik müzik arama programlarınında yaptığı gibi kayıtlı bulunan bütün müzikleri çalabilmenizi sağlayacak.
Yeni çıkacak olan müzik programının hakkındaki bütün detayları “British, Bold, Creative” raporunda yayınlayan BBC, kendi programını; “Bu digital müzik platformuyla, yıllardır yaptığımız gibi rolümüz olan güvenilir rehberlik yolunda bir işlevi daha gerçekleştireceğiz.
Bunu, bizi seçen dinleyicilerimiz ve İngiltere müzik endüstrisi ile başaracağız. BBC’nin imkanlarıyla bütün dünya çapındaki müziklerin araştırma ve dinlenmesi amacıyla kurulacak olan programımız, kullanıcılarımız için birçok radyo ve TV kanallarını takip eden bir platform olacak.” sözleriyle özetledi. Ayrıca BBC, kendi yayını üzerinden yılda 40.000 saatten fazla müzik yayını yaptığını, bu program ile bu müziklerin arasına daha tanınmamış ve kendini gösterememiş yerel yeteneklerin de katılabileceğini belirtti.
Yani bu sözden ve BBC’nin bir başka açıklamasında yer alan “Bu programı İngiltere’nin müzik sektöründe başa gelmesi amacıyla yapacağız” sözlerinden de anlayacağımız gibi BBC, programının kullanımını bütün dünyaya yayarak kendi ülkesinin yeteneklerinin müzik sektöründe başı çeken isimler arasında bulunmasını istiyor. BBC bu tarz konularda amacını açıklamaktan sakınmayan ve açık bir şekilde İngiliz kültürünü yaymayı amaçlayan bir kuruluş. BBC’nin “Big Weekend” isimli festivalinde de Ellie Goulding, Ed Sheeran ve Coldplay gibi İngiliz asıllı sanatçı ve grupların ağırlıklı bulunmasından da bu amaçları anlaşılabiliyor.

You may also like...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.