Beklenen gerçeklik gözlüğü Samsung Gear VR satışa sunuldu

Samsung’un Eylül ayında IFA 14’te tanıttığı artırılmış gerçeklik gözlüğü Samsung Gear VR nihayet satışa çıktı. Bu yılın Temmuz ayında sanal gerçekliğe adım atacağı tahmin edilen Samsung, 8 ay içinde Gear VR’ı pazara sunmuş oldu.

Oculus VR desteğiyle geliştirilen Samsung Gear VR‘ın bu ay satışa çıkacağı açıklanmıştı ve fiyatının 200 doların altında olması bekleniyordu. Beklentiler isabetli oldu Samsung Gear VR, 199.99 dolar fiyat etiketiyle Samsung’un resmi sitesi üzerinden satışa sunuldu.

Samsung Galaxy Note 4 ile uyumlu olan Gear VR, Oculus desteğiyle geliştirildiği için Oculus uygulama mağazasındaki oyun ve uygulamalara erişim sağlanabiliyor. 360 derece panoramik görüntü sağlayan Gear VR’ın satışa sunulan modeli “Samsung Gear VR Innovator Edition” olarak geçiyor ve geliştiricileri kendine çekmek istiyor.

Sanal gerçeklik gözlükleri daha çok oyun severlere hitap ediyor ama Samsung’un canlı etkinlikler ve daha fazlası için planları olduğu biliniyor. Örneğin Gear VR’da Cirque du Soleil performansı ve Paul McCartney’nin 360 derece video çekimli bir konser kaydı yer alıyor.

Ekran olarak Samsung Galaxy Note 4’ü kullanan Gear VR’ın rakibi olabilecek Oculus Rift’in KD2 geliştirici modeli şu anda 350 dolara satışa sunuluyor ama son kullanıcı modelinin Gear VR’a yakın bir fiyatla pazarda olması bekleniyor. Gear VR’ın kablosuz kullanılabilmesi ise önemli bir avantaj olarak öne çıkıyor.

Gear VR’ın Samsung’un giyilebilir teknolojiler alanındaki en heyecan verici projesi olarak görülebilir. Zira akıllı saatleriyle istediği etkiyi yakalayamayan Samsung’un Gear VR ile oldukça uygun bir fiyata oyun severleri yakalaması mümkün. Tabii Gear VR’ın potansiyel müşterilerinin Galaxy Note 4 kullanıcılarıyla sınırlı olduğunu da unutmamak gerekiyor.

You may also like...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.