Beklenen Telefon Samsung Galaxy S7 ve Detayları

Uzun süredir beklenen telefon, Samsung Galaxy serisinin en yenisi S7 sonunda resmi olarak çıktı. Dedikodular, sızdırma haberleri ile geçen sürenin sonunda 21 Şubat’ta Galaxy S7 tanıtıldı.

samsung galaxy7

 

Tasarım

Temel çizgileriyle Galaxy serisinin diğer telefonlarıyla aynı gibi görünüyor.
Cihazların köşeleri yuvarlak ve keskin gördük ancak alışılageldik hatlara dokunulmadı. Galaxy S7 modelinde de yuvarlatılmış köşeler tercih edilmiş. Ön ve arka cam kaplama içerisine alüminyum çerçeve yerleştirilmiş. Arka kısım Galaxy Note 5’den hatırlayacağımız kavisli bir tasarım sunuyor. Tasarımda dikkat çeken arka kameranın artık eskisi kadar çıkıntı yapmıyor oluşu. Ayrıca IP68 sertifikası ile 1.5 metreye kadar su altında 30 dakika çalışabilme özelliğine sahip. Kasa 7.99mm kalınlığında ve 152gr ağırlığında. Bağlantı yuvası olarak yine microUSB tercih edilmiş.

fjkdfhjdhfjkd

 

Ekran
Galaxy S5 modelinden bu yana, seride ekran boyutunun değişmediğini görüyoruz. 5.1 inçlik ekran boyutu tam 3 nesildir serideki yerini korumayı başardı. Çözünürlük 2560×1440 piksel olarak kullanılmış. Super AMOLED ekran, her zaman açık özelliği ile çeşitli bildirimleri kilit ekranı üzerinden verebiliyor. Böylece sürekli ekran açılmadığı için enerji tasarrufu sağlanıyor.

Donanım

Bu yıl, Samsung’un özelleştirilmiş Exynos 8890 yonga seti ve Qualcomm’un özelleştirilmiş Snapdragon 820 yonga seti bölgeye göre amiral gemisine hayat verecek. Aralarında ise gerek çekirdek performansı gerekse de genel performans açısından pek fark yok.

Samsung, iki farklı yonga setine yer verdi ancak ikisini de 14nm FinFET LPP fabrikasyon teknolojisi ile kendisi üretiyor. Kanatlarının altına aldığı iki yonga setinden de oldukça emin ve herhangi bir sıkıntıya karşı da sürekli takip halinde. Muhtemelen Snapdragon 820’nin tüm revizyonlarında Samsung’un imzası olacak. Hatta Snapdragon 830 için bile Samsung’un üretim geometrileri konuşuluyor.

Her iki yonga setinde de 4 adet özelleştirilmiş 64-bitlik ARM çekirdeği yer alıyor. Farklı olan ise, Exynos 8890’da düşük güç tüketimi için 4 adet Cortex-A53 çekirdeğine yer verilmiş olması. Snapdragon 820 ise 2+2 formatında çalışıyor. Yine ARM’ın en güçlü mimarisi Mali-T880 ve Qualcomm’un en güçlü mimarisi Adreno 530, grafik birimi olarak kendilerine yer buluyor.

You may also like...

1 Response

  1. 22 Şubat 2016

    […] Kongre açılışından bir gün önce yani dün Samsung yeni telefonu Galaxy S7’yi tanıttı. Samsung Galaxy S7 hakkında tüm bilgilere buradan ulaşabilirsiniz. […]

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.