BMW dokunmatik ekranlı akıllı anahtarlığını lanse etti

CES 2015 fuarında pek çok önemli otomotiv teknolojisini tanıtan BMW, oldukça ilgi çekeceğe benzeyen bir anahtarlık tanıttı. Yaklaşık iki yıldır üzerinde çalışılan dokunmatik anahtarlık şimdilik sadece BMW i8 modeli ile uyumlu.

2.2 inçlik dokunmatik LCD ekrana sahip olan anahtarlık yakıt seviyesi, kapı ve pencerelerin durumu, hava sıcaklığı, servis durumu gibi pek çok bilgiyi bu ekrandan sürücüye ulaştırıyor. Ekranda sürükleme yaparak çeşitli menüler arasında geçiş de yapılabiliyor.

Anahtarlık aynı zamanda kablosuz bir tanımlama aygıtı olarak da işlev görüyor. Aracınıza yaklaştığınız zaman otomatik olarak kapı kilidi açılıyor ve araç çalışmaya başlıyor. Anahtarlığıın Li-Ion bataryası kablosuz olarak vitesin yanına bırakıldığında şarj olmaya başlıyor. Ayrıca microUSB ile şarj etmek de mümkün. Anahtarlık tek şarj ile 3 aylık bir kullanım süresi sunuyor. Ürün sonbahar aylarında BMW i8 ile birlikte opsiyonel olarak satışa sunulacak.

You may also like...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.