Candy Crush Saga Nasıl Bağımlık Yapıyor?

22-07

Hiç düşündünüz mü ?

King firması tarafından 2012 Nisan ayından itibaren hayatımıza giren Candy Crush Saga, iOS ve Android işletim sistemlerindeki yeri ilk 5’teydi. Hatta Google Play Store’da 500 milyondan fazla indirme ile en çok hasılat yapanlar listesinde birinci sırada.

candy-crush-saga-mod-apk

Candy Crush Saga’da amaç renkli renkli hatta iştah kabartıcı şekerleri en az 3’lü şekilde gruplar yapmak ve görevleri yerine getirerek seviyeyi tamamlamak. İlgi çekici olduğu rakamlarla kanıtlanmış bu oyun nasıl bağımlılık yapabiliyor peki ?

En önemli özelliği sizi bekletmesi. Oyuna başlarken beş canınız oluyor ve bölüm geçemedikçe bu canlar tükeniyor. Canın biri için de 30 dakika beklemeniz gerekiyor. Tabi sabırlıysanız eğer değilseniz can satın alıyorsunuz. Sabırsız kişiler sayesinde de şirket güzel paralar kazanıyor.

screen-5

Oyunun mantığında en az üç türdeş şekeri yok etmek var ama siz aynı anda ne kadar çok şekeri ortadan kaldırırsanız oyun size ‘’ Güzel , Çok Tatlı ‘’ gibi yorumlar yaparak kendinizi iyi hissetmenizi sağlayarak alttan alttan kendine bağlıyor.

Candy Crush Saga’yı çoğunlukla telefonda oynadığımız ve tek elimizle oynayıp diğer elimizle başka bir işi yapabiliyor olmamızda kendine bağlayıcı özelliklerden oluyor. Ama bağımlılığı en çok tetikleyen doğru renk kombinasyonları. Hele şeker ve çikolataya hafiften düşkünlüğünüz varsa ‘’ keşke benim olsa ‘’ diye diye oynuyorsunuz. Ayrıca yeni bölüm gelmedi ben şimdi ne oynayacağım diye bir düşünceye de kapılmıyorsunuz çünkü oyun sürekli güncelleme geliyor.

candy-crush-saga-key-art-gameboard

Bu konu ile alakalı Candy Crush Saga ekibinin videosunu izlerseniz ne demek istediğimi daha net anlaşılır ? 5000. seviye miii ! ? Bu nasıl bir bağımlılıktır…

You may also like...

1 Response

  1. 26 Ağustos 2019

    […] İlginizi Çekebilir: Candy Crush nasıl bağımlılık yapıyor ? […]

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.