Canon EOS R Tanıtıldı

Aynasız ilk full frame fotoğraf makinesi Canon EOS R, büyük merakla bekleniyordu. Nihayet Londra’da tanıtılan fotoğraf makinesi ve hafif yapılı lensler oldukça büyük ilgi ve beğeni topladı.

Makinenin özelliklerine gelecek olursak, makinenin çözünürlüğü 30.3 megapiksel, 35 mm CMOS sensöre sahip. 5655 AF noktasına sahip olan makinenin, çift odaklama sistemi mevcut. Bu sayede çok hızlı odaklama yapıp, hareketli cisim çekmek konusunda çok iddalı. Dünyanın en hızlı otomatik odaklama sistemi de Canon EOS R fotoğraf makinesine ait. Saniyede 0,05 ve 8 kare/saniyeye kadar sürekli çekim ve 5 kare/saniyeye kadar AF takibi ile makine, sahibine inanılmaz bir güven veriyor.

Makinene DIGIC 8 görüntü işlemcisine sahip ve ISO aralığı 100-40000. Makinenin 3.15 inç ekranı dokunmatik. Oldukça sessiz bir makine olan Canon EOS R, video çekiminde farklı seçenekler sunuyor. 4K piksel çözünürlükte, 30, 24 ve 23.98 fps video çekimleri seneçenekleri mevcut. Eğer çözünürlük tercihiniz Full HD olur insa 60 fps’ye kadar çıkabiliyor.

Düşük ışıkta sorunsuz çekim için de tercih edilmesi gereken makine, geliştirilmiş elektronik vizörü ile bu konuda rakiplerinin önünde.

Makinenin fiyatına gelecek olursak, 12 Eylül’de ön sipariş verebileceğiniz makine 9 Ekim’de satışa sunulacak. Makine fiyatı 2200 dolar ancak RF 24-105mm f/4L IS UMS ile beraber almak isterseniz fiyat 3399 dolar oluyor.

You may also like...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.