Çinli tasarımcıdan Red Dot ödüllü mini şarj istasyonu

Mobil cihazlar için batarya teknolojilerinde önemli bir gelişmenin yaşanmaması, bir günü zor çıkaran cihaz sahiplerinin farklı alternatiflere yönelmesine sebep oluyor. Bu çözümlerden birisi olan taşınabilir şarj istasyonları segmenti de yeni ürünlerle sürekli büyüyor.

Tüketicilere yönelik olarak çok sayıda şarj istasyonu mevcut. Bunlardan bazıları yenilikçi fikirleri ile öne çıkıyor. Çinli bir girişimcinin elinden çıkan Mini Power şarj istasyonu konsepti bunlardan birisi.

Çinli tasarımcı Tsung Chih-Hsien tarafından geliştirilen ve Red Dot konsept tasarım ödülüne layık görülen Mini Power adındaki minik şarj istasyonu konsepti kartondan imal ediliyor ve kapsül şeklinde satılıyor.

Tüketiciler belirli mağazalardan bu istasyonları satın alabiliyor, karton olduğu için geri dönüşüm için imha edebiliyor veya yeni istasyonlar satın alabiliyor. Tasarımcı özel bir teknoloji sayesinde batarya bileşenlerinin de doğada çözünebilir olacağını belirtiyor.

Mini Power istasyonları iPhone için 2 saat, 4 saat veya 6 saat ekstra kullanım süresi sunabiliyor. İstasyonları cihazınıza takmak da son derece kolay. Dilerseniz bu istasyonlar birbirine yapışık şekilde birden fazla olarak paket halinde de satın alınabilecek.

Chih-Hsien sadece taşınabilirlik anlamında değil çevreyi koruma anlamında da Mini Power konseptinin başarılı olacağını düşünüyor. Henüz konsept olmasına rağmen şimdiden büyük bir ilgi gören Mini Power şarj istasyonlarının ne zaman hayata geçeceği bilinmiyor.

You may also like...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.