Commodore PET akıllı telefon oldu

Bir dönemin efsanesi Commodore çatısı altında teknoloji dünyasına merhaba diyen Commodore PET, firmanın ilk tam fonksiyonlu bilgisayarı ve aynı zamanda dünyanın ilk kişisel bilgisayarı ünvanını taşıyordu. Bu isim şimdi bir akıllı telefon hayat verecek.

Commodore PET Phone

Commodore isim hakkını elinde tutan İngiliz Commodore Business Machines Limited firması, Commodore PET adı altında yeni bir Android akıllı telefon piyasaya sürmeye hazırlanıyor.

5.5 inçlik Full HD ekrana sahip olan Commodore PET, 64-bitlik 8 çekirdekli bir MediaTek işlemcisinden gücünü alıyor. Modelde 16GB artırılabilir kapasite için 2GB RAM, 32GB artırılabilir kapasite için 3GB RAM seçeneği bulunuyor.

Arka kısımda 13MP çözünürlüğünde, ön kısımda ise 8MP çözünürlüğünde bir kamera bulunduran cihaz LTE, çift SIM desteği, 3000mAh gücünde bir batarya, özelleştirilmiş bir Android 5.1 işletim sistemi şeklinde özelliklere sahip.

Commodore markası bu modelde isimden öteye gidiyor. Firma iki retro oyun emülatörü VICE C64 ve Uae4All2-SDL Amiga’yı ön yüklü olarak sunacak. Böylece kullanıcılar retro oyunların tadına varabilecek.

Avrupa’da satışa çıkacak olan Commodore PET akıllı telefon modelinin 16GB kapasiteli versiyonu 300$, 32GB kapasiteli versiyonu ise 365$ fiyat etiketine sahip olacak. Cihazın ne zaman piyasaya çıkacağı açıklanmadı.

You may also like...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.