Domain Nedir Biliyor Musunuz ?

bunları biliyormuydunuz

Dijital dünyanın olmazsa olmazı hatta firmalarımızı ve bizi internete bağlayan domain ne demektir ?

Çoğumuzun gerçek adını çok kullanmadığı ama kesin bildiği domainin en kolay tanımı ‘’ site adı ‘’ demektir.

Arama motorlarında her gün yüzlerce siteye giriş yapıyoruz. İşte bu alan adını yazdığımız sitelerin, adlarının global adına domain deniliyor ?

keyword-domain

Kısaca web siteleri, internette domainler sayesinde var oluyorlar ve domainler web sitelerinin olmazsa olmazlarıdır.

İlerleyen zamanlarda hosting nedir açıklamasını yapacağız. Hosting, domainin kardeşidir diyebiliriz ? İkisi birbirlerine bağlanırlar ve bu şekilde çalışırlar. Birbirlerine bağlanmalarında bir diğer teknik terim olan IP numarası önemli rol oynar. İleride bu konulara da değineceğiz.

Domainler yerel ve uluslararası olarak da farklılık göstermektedir.

 

Domain names and internet concept

Domain names and internet concept

Uluslararası düzeydeki domainler, ICAAN konsorsiyumuna kayıtlı bulunan firmalar aracılığı ile alınabilir. En çok bilinen uluslararası domain uzantıları arasında; .net, .com ve .org yer almaktadır.

Yerel domainler, uluslararası domainlerden farklıdır. Adres hangi ülkeden alınıyorsa o ülkenin takısı adresin sonuna eklenir. Ülkemizin .tr ‘dir ve yerel alan adresleriniz tescilini ODTÜ yapmaktadır. Diğer ülkelerde co.uk, com.fr, .ru vb. bir çok uzantı yer almaktadır.

domain-nedir-3

İşin özü, kendinize veya işletmenize ait bir web sitesi kurmak istiyorsanız domain – alan adı satın almanız gerekir. Az da olsa domain ile ilgili bilgiye sahip olmanız, web sitenizi yaptırırken sizi bir adım öne geçirecektir.

Web siteniz ile ilgili bizden randevu talep edebilirsiniz. Aynı zamanda arkadaşlarımız, size bu karmaşık konular hakkında fazlasıyla bilgi verecektir.

You may also like...

2 Responses

  1. 31 Temmuz 2019

    […] Merak edenler için : Domain Nedir ? ? […]

  2. 15 Ekim 2019

    […] İlginizi Çekebilir: Domain Nedir? […]

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.