Dünyada en pahalı iPhone 7 Türkiye’de satılıyor

Deutsche Bank, otorite kurumlardan derlediği bilgiler ışığında bir rapor yayınladı ve farklı kategorilerde en pahalı ülkeleri sıraladı. Bazı kategorilerde şaşırtıcı sonuçlar var.


08-05-2017

Almanya’nın en büyük bankası Deutsche Bank, dünyadaki farklı ülkelerde aynı kategorideki ürünlerin fiyatlarına ilişkin bir rapor yayınladı. Paylaşılan raporda otorite kabul edilen kurumlardaki veya doğrudan ortak satış kanallarındaki güncel fiyatlar baz alınarak bir karşılaştırma yapılmış. Hazırlanan özel raporda dünyadaki tüm büyük ülkelere yer verilmiş ve fiyatlar, dolar bazında sıralanmış.

Listede baz alınan ürünler arasında iPhone 7 de yer alıyor ve Türkiye ağır vergi yükünün de etkisi ile en tepede konumlanmış. Apple Store Online sayfasındaki fiyatlar baz alınarak yapılan sıralamada 128GB kapasiteli iPhone 7, 1200 dolar ile en pahalı Tükiye’de satılıyor. İkinci sırada 1115 dolar ile Brezilya geliyor. Tablodaki diğer rakamlar şöyle:

Dunyada-en-pahali-iPhone-7-Turkiyede-satiliyor90926_1_1

You may also like...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.