Dünyanın en ince tableti Samsung Galaxy Tab S2

Yılın başından bu yana tablet pazarında işe dokunur bir hamle yapmayan Samsung, bunu unutturacak derecede önemli bir model ile yeniden pazara dönüyor. Yeni Galaxy Tab S2 serisi dünyanın en incesi olacak.

samsung

Galaxy Tab S2 serisi daha önce de iddia edildiği gibi iki modelden oluşuyor ve 8 inç ile 9.7 inçlik ekran boyutlarına sahip. Bu bakımdan iPad Air ve iPad mini serileri ile doğrudan rekabete girecek.

Serinin en dikkat çekici tarafı 5.6mm kalınlık değeri. Piyasadaki tüm rakiplerinden daha ince bir profil sergileyen yeni seride tasarım da biraz değişiyor. Artık her iki tablet de dikey modda kullanılacak. Önceki seride 10.5 inçlik model yatay buton dizilimine sahipti. Bu bakımdan alt ve üst kenarlar kalın, sağ ve sol kenarlar ise ince bir tasarım arz ediyor.

Seride 8 çekirdekli bir yongaseti kullanılıyor. 4 adet çekirdek 1.9 GHz, 4 adet çekirdek 1.3 GHz saat hızında çalışan yongasetinin Exynos olduğu tahmin ediliyor ancak net bir bilgi verilmemiş. Geçen yıl olduğu gibi yine seride 2048×1536 piksel çözünürlükte Super AMOLED ekran mevcut. İlk serideki Super AMOLED ekranlar canlılık ve parlaklık konusunda başarılı bir profil çizmişti. Bu yıl hangi yeniliklerin yapıldığı merak konusu oldu.

Ayrıca seride 2048×1536 piksel çözünürlükte Super AMOLED ekran, 3GB RAM, 32GB/64GB artırılabilir kapasite, 8MP çözünürlüğünde arka kamera, Android 5.0 işletim sistemi, parmak izi okuyucu, WiFi, Bluetooth 4.1 gibi özellikler ortak olarak belirlenmiş.

Farklı olarak Galaxy Tab S2 9.7 inçlik modelde 5870mAh gücünde bir batarya, 8 inçlik modelde ise 4000mAh gücünde bir batarya bulunuyor. Modeller Wi-Fi veya LTE altyapısı seçeneklerine sahip olacak. Serinin gelecek ay satışa çıkacağı belirtiliyor.

You may also like...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.