Dünyanın en ufak üç boyutlu baskı kalemi: Lix

Son dönemin gözde teknolojilerinden olan üç boyutlu baskı sistemleri, bildiğiniz üzere masaüstü formu yanında 3Doodler ve SwissPen gibi el kullanımına uygun olarak kalem şeklinde de karşımıza çıkıyor. Bu ürünlere rakip olarak Delphine Eloise Wood, Anton Suvorov ile İsmail Baran tarafından hazırlanan ve dünyanın en ufak modeli olarak lanse edilen üç boyutlu baskı kalemi Lix, Kickstarter üzerinde destek aramaya hazırlanıyor.


Rakipleri ile benzer şekilde çalışma gösteren üç boyutlu baskı kalemi Lix, gücünü oldukça ince kablosuyla standart USB portu üzerinde sağlıyor ve arka kısmından takılan plastik temelli ABS ya da PLA malzemelerini yaklaşık 190 derece sıcaklık ile ısıtarak baskı yapabiliyor. Basılan materyalin kısa sürede donması sayesinde üç boyutlu çizimlerin ya da şekillerin yapılmasına imkan tanıyan kalem, siyah ve gri renk seçenekleri bulunan alüminyum gövdesiyle de her zaman taşınabilecek bir seçenek oluşturuyor. Tam olarak kullanıma hazır hale gelmesinin 1 dakika kadar sürdüğü söylenen Lix, üzerinde yer alan butonlar vasıtasıyla baskı hızını değiştirebiliyor ve LED ısı göstergesiyle bilgi verebiliyor.

Önümüzdeki birkaç hafta içerisinde popüler bağış platformu Kickstarter’da destek aramaya başlayacağı açıklanan üç boyutlu baskı kalemi Lix, söylediği kadarıyla 140$ fiyat etiketine sahip olacak. Ürünün yapabildiklerini gösteren kısa ancak açıklayıcı tanıtım videosunu diretk olarak aşağıda izleyebilirsiniz.

LIX THE SMALLEST 3D PRINTING PEN from LIX 3D PEN on Vimeo.

You may also like...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.