Elektronik Alet Şarj Kullanımlarındaki Yanlış Bilgiler

Yazımızda gündelik hayatta sık sık karşılaştığımız, herkes tarafından doğru olduğu sanılan yanlışları derledik. Bu yazıyı okumak ve vereceğimiz küçük tüyoları kullanmak hem elektronik aletinizin ömrünü uzatacak hem de cebinize katkıda bulunacak türden.

1- Gece Telefonu Şarjda Bırakmak Sağlıklı Mıdır?11-07-2018-2

Birçok insan geceleri uyurken akıllı telefonunu, tabletini şarja takar. Sabah uyandığımızda şarjı %100 görmek hepimizi mutlu eder. Peki gece boyunda şarja takılı kalmak akıllı telefonunuza zarar verir mi?

Eskiden kullanılan telefonlar söz konusu ise evet zarar verir diyecektik. Ancak günümüzde akıllı telefonlar lityum-iyonbataryalar kullanıldığı için çok daha sağlıklı. Ayrıca telefonlar şarjı tamamen dolduktan sonra şarj almayı kesiyor. Böylece akıllı telefonunuza bir zarar vermesi söz konusu olmuyor.

11-07-2018-3

 

2-Bataryanız Tamamen Bitince Mi Şarj Etmeliyiz?

Genel olarak yaygın olan yanlış algı bataryanın tamamen bittikten sonra şarja takılması gerektiği yönünde. Bataryanızın tamamen ölmesine sebep olan asıl şey tamamen tüketip tekrardan şarj etmenizdir.

 

3-Telefon Şarj Olurken Kullanabilir Miyiz?

Bu konuda da yine bir efsane telefonumuz şarj olurken kullanmayın diyor, ancak telefonunuz şarjdayken kullanmanız veya arama yapmanız pil ömrünüzü etkilemez. Yeterki orjinal şarj cihazı ve kablo kullanalım. Aksi takdirde başımıza bir çok kaza gelebilir.

11-07-2018-4

 

4-Orjinal Olmayan Tüm Şarj Aletleri Zararlı Mıdır?

Hayır değildir. Apple ve Samsung gibi dev markaların dahi onayladığı bazı markalar vardır. Bu markaların şarj cihazlarını da rahatlıkla kullanabiliriz. Bunlardan bazılar Belkin, OPSO, Amazon Basics, Kit gibi markalardır.

 

You may also like...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.