Facebook kripto para reklamlarına yasak getirdi

Sosyal medya devi Facebook, kullanıcıları aldatmaya yönelik reklamların önünü kesmek için kripto para başta olmak üzere şüpheli finansal ürünlerle ilgili reklamlara yasak getirdi.

31-01-2018

Facebook şüpheli finansal ürünlere karşı tavır alıyor. Facebook Ürün Yönetimi Direktörü Rob Leathern geçtiğimiz Salı günü yayınladığı bir blog yazısında, sosyal ağın aldatıcı veya yanıltıcı tanıtımlarla ilişkili finansal ürün ve hizmetleri teşvik edici reklamları yasaklayan yeni bir politika oluşturduğunu söyledi. Bunların arasında ikili opsiyon, kripto para halka arzı (ICO) ve tüm kripto para birimleri yer alıyor.

Leathern, insanların aldatılma korkusu olmadan Facebook reklamlarıyla yeni ürün ve hizmetleri keşfetmeye ve öğrenmeye devam etmesini istediklerini söyledi. Leathern, yukarıda bahsi geçen finansal ürünlerle ilgili olarak ise şu anda iyi niyetle faaliyet göstermeyen ve bu tür ürünlerin reklamını veren “birçok şirket” var dedi.

Öte yandan şirketin yasak kararı sadece Facebook ile sınırlı olmayacak. Instagram ve mobil reklam ağı Audience Network dahil olmak üzere şirketin sahip olduğu diğer platformlarda da bu tür reklamlar gösterilmeyecek. Facebook bazı reklamların yanlışlıkla sızabileceğini kabul ediyor. Bu nedenle sosyal medya devi kullanıcılardan, şüpheli bir finansal ürün reklamı gördüklerinde sağ üst köşesindeki seçeneğe tıklayarak kendilerine bildirmelerini istedi.

You may also like...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.