Google, Huawei ile anlaşmasını sınırladı!

20-05-2

Huawei’nin ABD hükümeti tarafından kara listeye alınmasından sonra Google, Çinli teknoloji devi Huawei’nin Android işletim sistemine erişimini askıya aldığını bildirdi.

Sabah saatlerinde Reuters’tan alınan haber ile, Huawei’nin sadece Android yazılımının halka ve geliştiricilere açık olan hizmetlerini kullanmaya devam edebileceğini, diğer hizmetlerine erişimin kesileceği söylenmişti.

6706241154755ba898f2fbb53b2ab5a1

Bu haberin üzerine Huawei kullanıcıları tarafından yoğun mesaj trafiğine maruz Android platformu Twitter’dan “ ABD hükümetinin tüm gereksinimlerine uymakla birlikte, tüketicilerin halihazırda kullanmakta olduğu mevcut cihazlarda Google Play ve Google Play Protect’in güvenliği gibi hizmetlerin çalışmaya devam edeceğini garanti ederiz. ” mesajını paylaşarak kullanıcılara nefes aldırdı.

Google’ın yanı sıra Intel, Broadcom, Qualcomm  gibi ABD’li dev teknoloji şirketlerinin de Huawei’yle olan ilişkilerini askıya aldıkları haberler arasında.

Tüm bu gelişmelerin ardından sessizliğini bozan Huawei :

Ekran Alıntısı

“Huawei, Android’in dünyadaki gelişimine ve büyümesine önemli katkılarda bulunmuştur. Android’in en önemli küresel iş ortaklarından biri olarak hem kullanıcılara hem de sektöre fayda sağlayan bir ekosistem geliştirmek için açık kaynaklı platformlarıyla yakın bir şekilde çalışmaktadır. HUAWEI, tüm dünyada bugüne kadar satılan ve hali hazırda stokta bulunan tüm HUAWEI ve Honor akıllı telefon ve tablet ürünleri için kullanıcılarına güvenlik güncellemeleri ve satış sonrası hizmetler sunmaya devam edecektir. Dünya çapında tüm kullanıcılara en iyi deneyimi sunmak amacıyla güvenli ve sürdürülebilir bir ekosistem kurmaya devam edeceğiz.” sözleriyle hizmetlerinin devam edeceğinin altını çizdi.

Google’ın ABD yaptırımları kapsamında aldığı bu karardan vazgeçmemesi durumunda, Huawei’in uygulayabileceği iki seçenek var. Ya  Android’in açık kaynak kodlu sürümünü kullanarak akıllı telefonlar üretmeye devam edecek ya da kendi yazılımı ile yeni bir işletim sistemi kullanacak.

Huawei’nin önümüzdeki günlerde hangi yolu seçeceğini hep birlikte göreceğiz.

 

You may also like...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.