Google, kendi domain servisini kuruyor

“Ne yapsa artık şaşırmayız” dediğimiz Google, şimdi de domain işine giriyor. Şu an sadece davetiye girişli olarak Google Domains servisini beta olarak kullanıma açan Google, GoDaddy gibi popüler domain servislerine rakip olmaya hazırlanıyor.

Google, dün duyurduğu üzere kendi domain servisi Google Domains‘i hayata geçiriyor. Şu an beta sürümü yayında olsa da servis tamamen hayata geçtiğinde Google Domains üzerinden domain alıp satmak mümkün olacak.

Google, domain hizmeti verme kararını küçük ölçekli işletmelerin %55′inin web sitesine sahip olmamasına bağlıyor. Daha çok şirketin online varlıklarını oluşturmasına yardımcı olmak için Google Domains’i geliştirdiklerini söyleyen Google, böylelikle domain alanına da sıkı bir oyuncu olarak girecek.

Google, domain servisi üzerinden hosting hizmeti vermeyecek olsa da diğer domain kayıt servislerinin tersine domain’inizi özel olarak kaydettirmeniz için sizden ekstra ücret istememesi bu rekabette Google’ı öne çıkaracak gibi.

Buna ek olarak tek bir domain’e 100 e-posta adresi kaydettirebilirken 100 adede kadar sub-domain alabileceksiniz. Ayrıca Google Domains’in şirketin kendi DNS sunucularını kullanacağını hatırlatalım.

Servis henüz beta olarak kullanıma açık olsa da Google Domains sayfasından Manage My Domains butonuna tıklayarak davetiye talebinde bulunabilirsiniz.

You may also like...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.