Google Pixel haftaya geliyor!

Sadece telefon ve tablet üretmek Google’ı kesmedi… İşte karşınızda Google Pixel ve sundukları!

Kendi üretimi olan ilk bilgisayarı haftaya piyasaya sürmeye hazırlanan Google, rakiplerini zorlamaya kararlı gibi: Chromebook Pixel’in teknik özellikleri ve donanımı dikkat çekecek kadar güçlü.

Chromebook Pixel’in 12,85 inç boyutlu dokunmatik ekranı 2.560 x 1.700 piksel çözünürlük sunuyor. Bu da demek oluyor ki bilgisayar şu an piyasada bulunan diz üstü bilgisayarlar içinde en yüksek piksel yoğunluğunu sunan ekrana sahip olacak. Öyle ki Google kullanıcıların çıplak gözle tek bir piksel dahi göremeyeceklerini iddia ediyor.

Apple MacBook Pro’yla kapışmak üzere tasarlandığı her halinden belli olan Chromebook Pixel’in dokunmatik ekranı 3:2 en-boy oranına sahip. Diğer diz üstü bilgisayarlarla yan yana geldiğinde göze garip görünen bilgisayarın çok daha iyi bir internet deneyimi sunacağı iddia ediliyor. Bilgisayar, video görüşme sırasında klavyeden gelen sesleri engelleyen üçüncü bir mikrofon ve bileklere zarar vermeyecek şekilde tasarlanmış köşeler gibi farklı tasarım özellikleri taşıyor. Google yüksek piksel sayısıyla baş edebilecek güçte bir işlem gücü bulundurmaya dikkat etmiş: bilgisayarda Core i5 işlemci ve HD 4000 GPU bulunuyor.

Chromebook Pixel’in 32 GB sürümü önümüzdeki hafta 1.299 dolardan (2.300 TL) piyasaya sürülecek; 2.499 dolardan (2.700 TL) piyasaya sürülecek olan 64 GB LTE sürümünüyse biraz daha beklememiz gerekecek. Bilgisayarı satın alanlar, 1 TB boyutlu Google Drive alanını üç yıl süreyle ücretsiz olarak kullanabilecekler.

[alıntı]

You may also like...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.