Google, YouTube’dan başlayarak Google+ takıntısından kurtuluyor

Google, kullanıcılarının uzunca bir süredir beklediği haberi sonunda verdi: Herhangi bir Google ürününü kullanmanız gerektiğinde araya giren Google+ giriş ekranı artık tarih oluyor. Bugüne kadar YouTube’da izlediğiniz bir videoya yorum yazmak için bile Google+’a katılmanız gerektiğiniz söyleyen Google, bu takıntısını artık bir kenara bıraktığını resmen duyurdu. Şirketin açıklamasına göre, Google+ profili artık Google ürünleri için bir kimlik niteliğinde olmayacak. Kullanıcıların ürünleri kullanmak için Google hesaplarını kullanmaları yeterli olacak.

Google-

Başta YouTube olmak üzere önümüzdeki aylarda devreye girecek olan yenilik, Google’ın yenilenen Google+ stratejisiyle ilgili. Google’da fotoğraflar ve yayınlardan sorumlu başkan yardımcısı olarak göreve başlayan Bradley Horowitz‘in söylediği gibi Google+ bir süredir önemli bir dönüşüm yaşıyor. Google+’ın geleceğiyle ilgili planlarını dün ilk kez açık bir şekilde kamuoyuyla paylaşan Horowitz, “Google’ın paylaşım modellerini birleştiren bir platform katmanı” olarak düşünülen Google+’ın aynı zamanda kendi başına bir ürün/yayın/uygulama olarak tasarlandığını söylüyor. Ancak kullanıcılar olarak biliyoruz ki Google+’ın paylaşım katmanı olma özelliği berbattı. Sonunda Google da bunu kabul etti ve geri adım attı.

Google+’ın paylaşım ve yayın özellikleriyse bir süredir yerini Streams, Photos, and Sharing’e (SPS) bırakıyor. Google+ Photos’un kapanıp yerini Google’ın yeni fotoğraf uygulaması Photos’a bırakmış olması bunun en güncel örneklerinden biri…

Bu durumda Google+’ın artık sonunun geldiğini ilan edebilir miyiz? Google, buna ısrarla “Hayır” diyor, üstelik Google+’ı budamaya devam edeceğini de belirterek. Bradley Horowitz, Google+’a biçilen görevin, milyonlarca kullanıcının ilgi alanlarına göre etrafındaki dünyaya bağlanmalarını sağlamak olduğunu söylüyor. Ürünün bu misyonla örtüşmeyen diğer özellikleri emekli edilirken bu özelliği geliştirecek yenilikler, Google+ Collections gibi, eklenmeye devam edecek.

Sosyal ağlar konusunda çuvalladığını kabul eden Google’ın yeniden uyum çabasının nasıl sonuçlanacağını birlikte göreceğiz.

You may also like...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.