Google’ın Yer İmi Uygulaması Google Stars’ın Detayları Ortaya Çıktı

Google‘ın kullanıcıların web içeriklerini saklaması, paylaşması ve organize etmesini sağlayan yeni bir hizmet üzerinde çalıştığı geçtiğimiz ay ortaya çıkmıştı. Google Stars adı verilen bu yeni servisin detayları ise sızdırılan yeni bir video ile gün yüzüne çıktı.

Florian Kiersch’in Google+ üzerinden paylaştığı video hayata geçmek üzere olan Google Stars’ın işleyiş mantığı ve kullanım amaçlarını anlamak için yararlı bir kaynak. Aşağıdaki videodan da görebileceğiniz gibi ana ekranda favorilere aldığınız tüm içerikleri görebiliyor ve bunları klasörler ve filtrelere göre bir araya toplayabiliyorsunuz.

Sık kullanılanları buraya taşıma seçeneğini de sunan Google, içerikleri bir araya topladığınız klasörleri herkese açık ya da özel olarak ayarlamanıza izin veriyor. Bu klasörlerin her biri için bir isim ve tanıtım yazısı yaratmanız gerekirken ana klasörler altında diğer klasörleri de bir araya toplayabiliyorsunuz.

Daha çok bir bulut depolama servisi olacağa benzeyen Google Stars ayrıca otomatik tamamlama dahil olmak üzere gelişmiş bir arama özelliği, sık kullananların görsellerle zenginleştirilmiş hali, sürükle ve bırak özelliği, spam’lardan koruma güvencesi gibi özellikler taşıyor.

Aslen Chrome tarayıcılarda kullanılabilecek olan Google Stars’ın başarılı olması durumunda mobile de taşınacağı söyleniyor. Bu doğrultuda Android ve iOS uygulamaları da yayınlanacak olan Google Stars, kullanıcıların web’de gördüğü içerikleri yıldız vermesi ve sonrasında bunları geri dönüp okuması, paylaşmasını kolaylaştıracak bir özellik taşımasıyla Twitter‘ın “At fava, bekle” ile özdeşleşen favorilere al özelliğini tüm web ekosistemine yayması açısından önem taşıyor.

You may also like...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.