GoPro Karma’ya rakip DJI Mavic Pro

Son dönemde kamera entegreli Drone modellerine yoğun bir ilgi var. Üreticiler de buna yönelik çözümler üretmekten geri durmuyor. GoPro Karma’dan sonra şimdi sıra DJI Mavic Pro’da.

30-09-2016

Kamera entegreli Drone modelleri dendiğinde akla ilk gelen firmalardan birisi olan Çinli DJI, bir süre önce GoPro’nun tanıttığı Karma adındaki hava aracına cevap vermekte gecikmedi. DJI Mavic Pro, rakibine göre bazı üstünlüklere sahip.

4 pervaneli bir araç olan Mavic Pro, katlandığı zaman küçük bir su şişesi boyutlarına gelebiliyor ve rahat bir şekilde sırt çantasına sığıyor. Katlandığı zaman aracın boyutları 83 x 83 x 198 mm şeklinde. Ağırlığı ise 743Gr olarak belirlenmiş.

Saatte 65Km hız yapabilen Mavic Pro, tek şarjda 13Km uçabiliyor. Havada ise 27 dakika kalabiliyor. 2970mAh kapasiteli bir bataryadan gücünü alan kontrolcü 7km erişim mesafesine sahip. Kontrolcü 2.4 GHz ve 2.483 GHz frekansları arasında çalışıyor.

12MP çözünürlüğünde CMOS sensör barındıran Raven Pro, 78.8 derecelik lens ile geniş açılı çekimler yapabiliyor. 30 kare/saniye hızında 4K ve 60 kare/saniye hızında Full HD video kaydının yanında 4000×3000 piksellik sabit görüntü de alınabiliyor. 3 eksenli stabilizatör ile sarsıntılardan da etkilenmiyor.

Aracın kontrolcü kısmı yenilikçi yapısı ile dikkat çekiyor. Aracı ister kontrolcü ile isterseniz de akıllı telefon ile kontrol edebiliyorsunuz. İkisini bir araya getirdiğiniz zaman ise daha yetenekli bir kontrol imkanı ortaya çıkıyor. Örneğin ekrana dokunarak Mavic Pro için belirli bir güzergah belirleyebiliyorsunuz. Veya farklı el hareketleriyle aracın sizi takip etmesini veya fotoğrafınızı çekmesini sağlayabiliyorsunuz.

DJI Mavic Pro, kontrolcü ile birlikte 999$ fiyat etiketine sahip. Araç şarjı, ekstra batarya, ekstra pervane, taşıma çantası gibi aksesuarlardan oluşan paket ise 1299$. Satışlar Ekim ayının ortalarında başlıyor.

You may also like...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.