Hem uçan hem yüzen drone The Naviator

Drone denildiği zaman günümüzde akıllılara ilk olarak dört pervaneli uçan araçlar geliyor. Geliştirilen The Naviator ise bunu kırarak çift taraflı bir çalışma sürecini sürece dahil ediyor.

The Naviator

2015 yılında sayıları hızla artan drone modelleri daha çok uçmaya yönelik geliştirildi. Bazı modeller ise sadece su altını hedeflerken, The Naviator ise iki süreci bir araya getirdi.

Rutgers tarafından Donanma Araştırma Bürosu desteğinde geliştirilen The Naviator, dış görünüş itibariyle standart bir drone gibi görünüyor ancak esas farkını su altında da gidebiliyor olmasıyla koyuyor. Bunu herhangi bir parça değişimi gerekmeksizin yerine getirebilen araç, direkt olarak su içine girebiliyor ve ihtiyaç durumunda çıkarak hızlı şekilde uçabiliyor.

Su altıda radyo frekansları düzgün çalışmadığı için ince bir kablo üzerinden kontrol edilebilen The Naviator, karşılıklı yerleştirilen 8 adet pervanesi ile yüksek performans vaadediyor ve köprüleri hem su altı hem de üzerinden inceleme ya da petrol sızıntıları tespit edebilme gibi çok önemli görevleri üstlenebiliyor. Aracın askeri amaçlar için kullanılabilecek bir potansiyeli de bulunuyor.

İlerleyen dönemde su altındaki hareket kabiliyeti ve dayanıklılığının arttırılması hedelenen The Naviator, drone’ların geldiği noktayı gözler önüne seriyor. Aracın takım tarafından geliştirilen ilk prototip olduğunu belirtmekte fayda var.

You may also like...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.