Hosting Nedir Biliyor Musunuz ?

bunları biliyormuydunuz

 

Hosting  ‘’Web Sitesi Barındırma‘’, bir web sitesinde yayınlanmak istenen her şeyin internet kullanıcıları tarafından ulaşılabilecek bir bilgisayarda tutulmasıdır.

Açıklık getirmek gerekirse, kendinize ya da firmanıza ait bir web sitesi kurmak istiyorsanız ilk önce bir domain almalısınız. ( Domain’i merak edenler için linkini ekliyorum ? )

Merak edenler için : Domain Nedir ? ?

hosting-satin-al

Daha sonra web siteniz için hazırlanmış olan yazı, resim, görüntü ve ses dosyalarının çalışabileceği bir alan yani web sitesinin hosting alanına aktarılmalı. Böylelikle sitenizi ziyaret etmek isteyen kullanıcılar, sizin domain adresinizi yazdıklarında internet sitenizi görüntüleyebilirler.

Siteniz için hazırlamış olduğunuz tüm materyaller 7/24 açık olan, her talebinizde hızlı ve kesintisiz olarak cevap verilebilmesi için yapılandırılmış sunucular üzerinden yayınlanır. Bu yayın işinin tamamına da hosting denir.

slider-background

Sunucular datacenter adı verilen özel odalarda saklanmaktadır. İçerisinde binlerce sunucuyu bulundurabilen profesyonel yapılardır. Yüksek hızda internet yapısına sahip, klima, jeneratör ve her şeyin yedeğinin bulunduğu odalar  7/24 sistem mühendisleri tarafından gözlemlenmektedir.

Tüm bu materyaller bir araya geldiğinde sunucu ve hosting hizmeti sağlanarak siteniz her gün istenilen saatte kullanıcılar ile buluşmaktadır.

You may also like...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.