İki devin YouTube savaşı!

Reklam yoksa, YouTube da yok!

Google, Microsoft’un kendi hazırladığı YouTube uygulamasına savaş açtı. Nedeni ise…

Geçtiğimiz günlerde güncellenerek Windows Phone Store’da yerini alan Microsoft’un kendi Windows Phone YouTube uygulaması, Google’ın hiç hoşuna gitmedi. Microsoft’a bir mektup yazan firma uygulamanın 22 Mayıs itibariyle mağazadan kaldırılmasını, devam eden indirme işlemlerinin durdurulmasını talep etti.

Bu sert tepkinin nedeni, Microsoft’un tamamen kendi başına hazırladığı uygulamada hiçbir reklamın yer almaması. Google, kendisine danışılmadan hazırlanan uygulamanın bu yönüyle iki firma arasındaki sözleşmeleri ihlal ettiğini iddia ediyor. Uygulamanın reklam desteklememesinin Google gelirleri üzerinde çok olumsuz etki yapacağı tahmin ediliyor. Ancak asıl etkilenecek olan, YouTube üzerinden içerik paylaşımı yapanlar. Tek gelirlerini reklamlardan sağlayan içerik sağlayıcıların, Microsoft’un tercihinden hiç memnun olmakları biliniyor.

Google kısa süre öncesine kadar, Windows Phone YouTube uygulaması hazırlanmasına izin vermiyordu. Windows Phone kullanıcıları YouTube’a bağlanmak için ya üçüncü kişilerin hazırladığı uygulamaları ya da mobil siteyi kullanmak zorunda kalıyordu.

[alıntı]

You may also like...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.