Instagram ‘’ Reels’’ ile TikTok’a Rakip Olmaya Hazırlanıyor.

19-11

 

Sevsek de sevmesek de son zamanların en trend uygulaması olan TikTok, 1,5 milyon kullanıcıya ulaşmış durumda. Instagram tarafından da bu durumun farkına varılmış ki yeni gelen özellik ile TikTok arasında büyük benzerliklerin olduğu görülüyor.

Instagram geliştirici ekibin üzerinde çalıştığı yeni bir video editleme modu olan Reels, temelini TikTok’tan alıyor aslında.

Instagram-Reels-121119

İlk olarak Brezilya’da iOS ve Android için kullanıcılarının kullanımına sunulan Reels, hikayeler kısmında yer alacak ve kişilerin 15 saniyelik videolar çekmesine, bu videoların hızını değiştirmesine ayrıca müzik ekleyerek ya da başka videolardan ses aktarmasına olanak sağlayacak.

Instagram bu özellikle kullanıcıların kliplere, AR efektleri gibi özellikler ekleyebilmelerine ve  birbirlerinin videolarına da dahil olabilmelerini de sunmuş olacak.

İlginizi Çekebilir 🙂 TikTok Çılgınlığı

Instagram ürün yönetim direktörü Robby Stein, ‘’ TikTok ile bizim getireceğimiz özellik tam olarak aynı değil. ‘’ in altını çizse de Çin başta olmak üzere dünya çapında hızlı bir büyüme yakalayan Tiktok’un yeni rakibi Instagram diyebiliriz. Tabi bu yarışı kimin kazanacağını zaman gösterecek.

Reels tanıtım videosu sizlerle:

You may also like...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.