İşte Apple’ın akıllı saati Apple Watch

Bugün Apple tarihindeki en önemli iPhone lansmanı yapıldı ve iki yeni iPhone modeli resmiyete kavuştu. One More Thing efsanesine konu olan bu kez Apple Watch oldu. Ancak burada şunu da belirtmek gerekir ki bugüne kadar ki sızıntılar doğru çıktı ve gecenin asıl kazananı sızdırmayı yapan kaynaklar oldu.

Apple Watch tasarımı ve fonksiyonları ile dikkatleri üzerine çeken ve rakiplerinden farklılaşan bir akıllı saat durumunda. Ancak cihaz iPhone olmadan çalışmıyor. Ayrıca batarya konusunda da bir bilinmezlik mevcut. Tim Cook sadece tüm gün boyunca giyilebilen bir cihaz olduğundan dem vuruyor. Saat 2015 başlarında piyasaya çıkacağı için anlaşılan uzun bir süre batarya konusunda gündemi takip etmeye devam edeceğiz. Saat Bluetooth ve WiFi bağlantılarına sahip. Ancak bunların sadece iPhone bağlantısı için gerekli olduğu düşünülüyor.

Apple yeni ürününde saat vurgusunu sıkça yapıyor. Apple Watch kavisli ve dikdörtgen bir ekrana sahip. Yan taraftaki Digital Crown adı verilen pime tıklayarak menüler veya temalar arasında gezebiliyorsunuz. Pimi çevirerek ise ekrandaki ikon dizilimini küçültüyor veya büyültüyorsunuz. Daha sonra bu ikonlardan birine tıklayarak istediğiniz uygulamaya gidebiliyorsunuz. Veya görüntüleri de büyütüp küçültebiliyorsunuz. Pimin altında ise güç butonu mevcut.

Siri’nin entegre edildiği cihaz dikte özelliği ile mesajlara cevap vermenizi sağlarken alt kısımda yer alan kızılötesi, LED’ler ve fotosensörlerle nabzınızı ölçebiliyor. Ayrıca fitness verilerini de takip edebiliyor. Antrenman asistanlığı için ise telefonun GPS’inden faydalanıyor. Ayrıca akıllı saatten beklendiği üzere gelen çağrı, SMS gibi bildirimler de yansıtılabiliyor.

 

Cihazın ekranı basıncı algılayacak şekilde üretilmiş. Yani kısa dokunuş veya uzun dokunuş ile farklı fonksiyonlar yerine getirilebiliyor. Kullanıcılar birbirlerine çizimler gönderebiliyor. Ayrıca kalp atışını dinleyen Apple Watch karşı kullanıcının saatine aynı tempoyu titreşimlerle simule ediyor.

Apple akıllı saati için WatchKit adında bir yazılım geliştirme platformu sunacak ve üçüncü taraf geliştiriciler saate uygun uygulama hazırlayabilecek. Facebook ve Twitter ise saat üzerinde önyüklü olacak. Apple Watch arayüzü bağımsız olarak tasarlanmış. Tim Cook herhangi bir iOS cihazının arayüzünü kırparak bir arayüz geliştirmek istemediklerini belirtiyor.

Apple Watch kablosuz şarj özelliği sunuyor ve MegSafe benzeri bir plaka alt kısma yapışarak saati şarj ediyor. Saat iki boyutta ve üç farklı tasarımda gelecek. Tasarımlar Apple Watch, Apple Watch Sport ve Apple Watch Edition olarak sıralanıyor. Aralarındaki fark ise alüminyum, paslanmaz çelik veya 18 karat altın rengine sahip olması. Cihazın kayış seçeneği ise sınırsız.

Belirttiğimiz gibi gelecek yıl başlarında piyasaya çıkacak olan model 350$ fiyat etiketine sahip. Ancak bu kadar Ar-Ge çalışmasına rağmen pil ömrü rakiplerinden düşük olursa pek bir anlam ifade etmeyecektir.

You may also like...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.