KADINLAR ÜZERİNDE YAPILAN BİR ARAŞTIRMA

Kadınlar üzerinde yapılan bir araştırmaya göre, her 3 kadından biri, interneti yataklarına kadar taşıyor, farklı bir ifadeyle internet olmadan uyuyamıyor.

Oxygen Media Insights Group tarafından yapılan araştırmaya göre, ABD’deki kadınların yüzde 30′undan fazlası, geceleri bile
online olmadan edemiyor.

Araştırmaya göre, sosyal medyanın kadınların gündelik hayatlarında çok öncelikli yer tuttuğunu açıklıyor. 18 -34 yaş grubuna dâhil kadınların yüzde 34′ü, uyanır uyanmaz yaptığı ilk iş olarak Facebook sayfasına göz attıklarını söylüyorlar. Yüzde 26′sı, geceleri Facebook hesabına gelen mesajlara göz atıp yanıtlamak için geceleri uykusunu bölüp yataktan kalktığını itiraf ediyor.

Araştırma, sosyal medya sitelerinin iletişim alışkanlıklarımızı da değiştirdiğini gösteriyor
. 18-34 yaş grubu kadınların yüzde 57′si yüz yüze konuşmak yerine internetten iletişim kurmayı tercih ettiklerini ifade ediyor. Yine 18-34 yaş grubunun yüzde 50′lik kısmı, flört etmek için Facebook’tan yararlandığını belirtiyor.
Rapora göre 18-34 yaş arası kadınların yüzde 37′si, yatağa cep telefonları ve laptoplar ile giriyor. Yüzde 34′ünün sabah kalktıkları zaman yaptıkları ilk iş Facebook ve Twitter’ı ziyaret etmek oluyor. Yüzde 21′i geceyarısı Facebook’u kontrol ediyor ve yüzde 26′sı da geceyarısı kalkıp SMS okuyor.

Hal böyleyken sosyal medya sitelerinin vazgeçilmezliği ve hayatımızda ne kadar önemli bir yer aldığı çarpıcı bir şekilde göz önüne seriliyor.

You may also like...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.