Kameralı en küçük drone Axis Vidius

2015 yılında sayıları artan drone’ların 2016 yılında daha da popüler olması bekleniyor. Bu doğrultuda hazırlanan Axis Vidius, dünyanın kameralı en küçük drone modeli olarak dikkat çekiyor.

Axis VidiusGeçtiğimiz ay içerisinde ABD Havacılık Dairesi FAA, 250 gram ile 25 KG arasındaki drone modellerini yasal olarak kayıt altına almaya başlamıştı. Bu durum nedeniyle mini drone modelleri ön plana çıkmaya başladı ve son olarak benzerlerinden bünyesinde kamera taşımasıyla ayrılan Axis Vidius karşımıza çıktı.
4.3 x 4.3 x 2.5cm boyuta ve 250 gramdan daha hafif bir gövdeye sahip olan Axis Vidius, dünyanın kamera taşıyan en küçük drone modeli olarak lanse ediliyor. Avuç içine sığabilecek kadar ufak olan ürün, dört adet pervane ile uçuş gerçekleştiriyor ve belirtildiği kadarıyla 30 metre yüksekliğe kadar rahatlıkla çıkabiliyor.

Basit tasarlanan 2.4 GHz kontrolcüsü yanında Android ya da iOS işletim sistemli akıllı telefonlar üzerinden de kontrol edilebilen Axis Vidius, boyutları göz önüne alındığı zaman yeterli sayılabilecek düzeyde “420p” videolar çekebiliyor ve uçuş sırasında canlı video aktarımı yapabiliyor. 150 mAh kapasitesindeki bataryası 20 dakikada şarj olabilen ve maksimum 7 dakika boyunca havada kalabilen mini drone, 6 eksenli sabitleme sistemiyle de stabil bir performans ortaya koyabiliyor.

75$ fiyat etiketiyle ön siparişe açılan Axis Vidius’a direkt olarak buradan ulaşabilirsiniz. Ürünün fiyatı 7 Ocak 2016 tarihinden sonra 95$ seviyesine yükselecek.

You may also like...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.