Meizu Pro 7 ve Pro 7 Plus tanıtıldı

Çinli teknoloji devi Meizu, merakla beklenen çift ekranlı Pro 7 ve Pro 7 Plus modellerini resmen tanıttı. İkinci ekranı da Super AMOLED olan Pro 7’nin tüm detayları ve fiyat etiketi haberimizde.

27-07-2017

Teknoloji dünyası adına oldukça yoğun bir günü geride bıraktık. İlk olarak Xiaomi, yeni Mi 5X akıllı telefonunu, MIUI 9 sürümünü ve Mi AI Speaker isimli akıllı hoparlörünü tanıttı. Birkaç saat sonra ise Meizu sırayı devralarak merakla beklenen Meizu Pro 7 ve Pro 7 Plus amiral gemilerine resmiyet kazandırdı.

Yeni telefonların en büyük özelliği ikinci ekrana sahip olmaları. Her iki telefonda da 1.9 inç boyutunda ve arka panele yerleştirilmiş küçük bir ekran var. Çinli şirket çift ekran teknolojisine tamamen yeni bir soluk getiriyor.

Meizu, Amerikan tasarım şirketi Frog Design ile ortaklık kurmuş durumda. İki şirketin işbirliği sonucu ortaya çıkan tasarım diline ise “Omni-Dimensional Design” adı verilmiş. Meizu, arka panelde cam malzeme tercih eden diğer üreticilerin aksine bu kısmda fırçalanmış metal kullanmış.

Şirket, parlak renk seçeneği sunmaktan çekinmediğini Pro 7 örneğiyle bir kez daha gösterdi. Cihaz siyah, gümüş, altın ve parlak kırmızı renk seçenekleriyle geliyor.

Yeni amiral gemisi, Meizu’nun ilk çift kameralı telefonu olma özelliği taşıyor. Pro 7 ve 7 Plus modellerinin kameralarında, Motorola’nın dün duyurusunu yaptığı Moto Z2 Force modelinde olduğu gibi monokrom + RGB yapılandırmasına yer vermiş. Sensörlerin f/2.0 diyafram açıklığına sahip 12MP Sony IMX386 olduğunu belirtelim. Bu konfigürasyon sayesinde cihazlar daha iyi gece çekimi yapabilecek.

Ön kısımda 16MP’lık bir selfie kamerası var ancak arkada ekran olması nedeniyle arka kameraları da selfie çekmek için kullanabilirsiniz. Kamera moduna geçmek için aşağı doğru hızlıca kaydırmak yetiyor.

Pro 7 modeli 5.2 inç Super AMOLED ekrana sahipken, Pro 7 Plus’ta 5.7 inç boyutunda bir ekrana yer verilmiş. Cihazlardaki ikinci ekranın da Super AMOLED olduğunu belirtelim. Pro 7 ve Pro 7 Plus modellerine Mediatek’in Helio P25 ve Helio X30 işlemcileri güç veriyor.

Pro 7’nin iki varyantı var: Bunlardan biri 4GB RAM ve 64GB eMMC 5.1 depolamaya sahip ve Helio P25’le donatılmış durumda. Diğerinde ise 4GB RAM, 128GB depolama alanı ve Helio X30 yonga seti bulunuyor.

Pro 7 Plus ise 6GB RAM ve 64GB yada 128GB UFS 2.1 depolama alanıyla geliyor. Her iki varyantın da Helio X30 yonga setiyle donatıldığını belirtelim.

Meizu, Pro 7’nin oyun oynamak için iyi bir seçim olduğunu ve aşırı ısınma konusunda endişelenmenize gerek olmadığını söylüyor. Testler, Asphalt oynarken sıcaklığın 34.6 derecede, NBA 2K17 oynarken ise 40.4 derecede kaldığını gösteriyor.

İki cihaz arasındaki farklılıklar henüz bitmedi. Pro 7’de mCharge 3.0 ile desteklenen 3000mAh batarya yer alıyor. Daha büyük Pro7 Plus modelinde ise mCharge 4.0 ile birlikte 3500mAh pil var. mCharge 4.0, telefonunuzu 5V 5A’da (25W) şarj ederek sadece 30 dakikada %0’dan %67’lik şarj seviyesine ulaşabiliyor. Yeni “hızlı şarj” şampiyonu olacak gibi görünüyor.

Kristal berraklığında ses kalitesi sunabilmek için telefonda özel bir ses yongası var. Her iki telefon da kutudan Android 7.0 tabanlı Flyme 6 işletim sistemiyle çıkıyor.

Pro 7, siyah, kırmızı ve altın renk seçenekleriyle satın alınabilecek ve başlangıç modeli 426$ fiyat etiketi taşıyacak. Cihazın 128GB hafıza ve Helio X30 yonga setli versiyonu ise 500$ gibi bir fiyata satın alınabilecek.

Pro 7 Plus’ta ise altın ve siyaha ek olarak gri ve gümüş renk seçenekleri var. Başlangıç modelinin fiyatı 530$, 128GB’lık versiyonunun ise 604$ olarak belirlenmiş. Satışlar 5 Ağustos 2017 itibariyle başlayacak.

You may also like...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.