Microsoft Surface dizüstü modeli duyuruldu

Windows 10 S adındaki işletim sistemi ile Chrome OS platformunun karşısına çıkan Microsoft, Surface cihazını da eksik etmiyor. Surface Laptop artık tam bir dizüstü formatında.

03-05-2017

Microsoft’un daha çok eğitim kurumlarına yönelik olarak düzenlediği yeni etkinliğinde Windows 10 S işletim sisteminin yanında Surface Laptop adındaki yeni dizüstü modeli de resmiyet kazandı. Yeni modelin tasarımı da farklı.

Bugüne kadar tablet veya ayrılabilir klavyeli tablet dizüstü tarzında Surface bilgisayarları görmüştük. Surface Laptop ile birlikte firma, standart dizüstü tasarımını da portföyüne ekliyor. Konsept sayesinde Microsoft donanım kullanımı konusunda elini biraz daha güçlendirmiş ve verimliliğe yönelik tercihler yapmış.

Windows 10 S işletim sistemi üzerinde çalışan Surface Laptop haliyle sadece mağaza içerisindeki uygulamalara erişebiliyor. Harici kaynaklardan uygulama kurulamıyor. Verimli donanımı da hesaba kattığımızda dizüstünün bataryası 14 saate kadar kullanım süresi sunuyor.

Kaby Lake tabanlı Core i5 ve Core i7 işlemcilerden gücünü alan dizüstü modelinde 13.5 inçlik Pixel Sense tabanlı bir ekran yer alıyor. Daha canlı renkler sunan ekranda 3.4 milyon renk mevcut. Dokunmatik olan ekranda Surface Pen kalemini kullanmak da mümkün. Metal gövdenin kendisi bir ısı dağıtıcı olarak görev yaparken ekstra havalandırma ızgaraları da cihazı çok düşük sıcaklık seviyelerinde çalıştırıyor.

4 farklı renk seçeneği ile sunulacak olan Surface Laptop modelinin Core i5 işlemci, 4GB RAM ve 128GB SSD barındıran başlangıç versiyonu 999$ seviyesinden Haziran ayında piyasaya sürülecek.

You may also like...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.