Mobil cihazlar için geliştirilen dünyanın ilk üç boyutlu tarayıcısı Structure Sensor

Günümüzde bağımsız geliştiricilere en fazla destek sağlayan platformlardan Kickstarter üzerinde başlatılan en yeni projelerden Structure Sensor, geliştirici Occipital’a göre mobil cihazlar için geliştirilen dünyanın ilk üç boyutlu tarayıcı modeli olma özelliğini taşıyor.

Oldukça kompakt bir yapıda hazırlanan Structure Sensor, özel ayak yapısı sayesinde iPad üzerine Lightning bağlantı desteğiyle takılabiliyor ve üzerinde yer alan kızıl ötesi LED ışıklar ve özel optikler ile çevrede yer alan objelerin ya da mekanların üç boyutlu olarak kayıt altına alınmasına ya da geliştirilen özel uygulamalar yardımıyla arttırılmış gerçeklik tabanlı oyunlar oynanmasına imkan tanıyabiliyor. Alınan kayıtları direkt olarak CAD ya da üç boyutlu baskı cihazlarına uyumlu olarak aktarabilen ürün, bünyesinde barındırdığı batarya ile 4 saat aktif kullanım, 1000 saatten fazla bekleme süresi ortaya koyabiliyor. Yapılan taramaları canlı olarak iPad’in ekranı üzerinde gösterebilen Structure Sensor , bu taramaları internet üzerinden başka kişilere de gönderebiliyor. 119.2 x 27.9 x 29mm boyutlarda ve 99.2 gram ağırlığında hazırlanan üç boyutlu tarayıcı, ayrıca firmanın sağladığı açık kaynak kodlu yazılım altyapısı sayesinde Windows, Android (USB OTG adaptörü ile), OS X ve Linux platformuna sahip cihazlarla da kullanılabiliyor.

Üç boyutlu teknolojinin nimetlerinden ciddi anlamda yararlanan Structure Sensor projesi, Kickstarter üzerinde başlanırken konan 100,000$ hedefi iki gün içerisinde 756 bağış ile 276,476$ seviyesine getirmiş ve başarıya ulaşmış durumda. Yapılacak 329$ (Amerika dışı 35$ kargo) ile 2014 Şubat ayında elde edilebilen tarayıcı hakkında hazırlanmış tanıtım videosunu direkt olarak aşağıda izleyebilirsiniz.

You may also like...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.