Mobil Dünya Kongresi (MWC) Başladı



Untitled-2

 

Dünya’nın en büyük teknoloji fuarlarından Mobil Dünya Kongresi 22 Şubat tarihinde Barselona’da başlıyor. Fuarda başlıca markaların yeni modellerini tanıtması bekleniyor. 3 gün sürecek olan fuarda 2 bin standın açılması ve 94 binden fazla ziyaretçi gelmesi bekleniyor.

Kongre açılışından bir gün önce yani dün Samsung yeni telefonu Galaxy S7’yi tanıttı. Samsung Galaxy S7 hakkında tüm bilgilere buradan ulaşabilirsiniz.

LG markası da G5 modelini fuarda ilk kez görücüye çıkaracak. Yeni modelin özelliklerinden biri dokunmaya duyarlı kasasının olması. Kullanıcılar bu özellik sayesinde telefonun ekran yüzeyine dokunmadan, aramalara yanıt verebilecek, aramaları reddedebilecek ya da gelen raporları okuyabilecek. LG’nin yeni modelinde telefonun arka tarafında iki kamera merceği olacağı da gelen bilgiler arasında. Kongre süresince HTC ve Sony’de tanıtım yapmaya hazırlanıyor. Ancak hangi ürünü tanıtacakları henüz bilinmiyor.

Mobil Dünya Kongresi yeniliklerin tanıtılmasının yanı sıra, gittikçe iç içe geçen mobil ve teknoloji dallarının gidişatının da belirlendiği bir etkinlik. Akıllı telefonda yenilikler gittikçe hız kaybederken sanal gerçeklik, mobil sektörünün bir sonraki en büyük unsuru olacağı düşünülüyor. Oculus, Sony ve HTC’nin önümüzdeki aylarda piyasaya sunacağı sanal gerçeklik başlıkları da fuarda görülebilecek.

Geleneksel olarak internet bağlantılı cihazların yanı sıra fiziksel nesnelerin birbiriyle bağlantı halinde olduğu iletişim ağları da fuarda yer alacak. Akıllı saatler ve fitness takip cihazları bu alanda gösterilecek birkaç örnekten bazıları. Taşımacılık, sağlık, finans alanlarını internet bağlantısı kuşatmış durumda.

 

You may also like...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.