NASA, Mars’tan Sonra Plüton’daki Büyük Keşfini de Açıkladı!

NASA’nın uzay aracı olan New Horizons tarafından çekilen Plüton fotoğraflarına göre gezegende buz halinde su ve mavi bir gökyüzü bulunuyor.
Son günlerde astronomi bilimi açısından oldukça etkileyici gelişmeler yaşanıyor. Mars’la ilgili elde edilen bilgileri artık hepimiz biliyoruz. Şimdi de Plüton’la ilgili heyecan verici bilgiler geldi. New Horizons ekibinin lideri olan bilim insanı Dr. Alan Stern’in açıklamalarına göre Plüton’da göz kamaştırıcı bir mavi gökyüzü bulunuyor.

mars

NASA’nın uzay aracı New Horizons’un elde ettiği görüntülerin paylaşıldığı resmi Twitter hesabından atılan tweet’te, Plüton’da mavi renginde gökyüzünün kaplı olduğu ve buz halinde su bulunduğu belirtildi.

Plüton’la ilgili daha önce elde edilen görüntülerde daha çok yükseltiler, vadiler, yüzen buz kütleleri ve etrafında puslu bir katman görünmüştü.

Plüton’da dağ benzeri yüksek jeolojik yapıların olduğunu belirten araştırmacılar, buzlarla kaplı bu yapıların yüksekliğinin 3400 metre civarında olduğunu söylemişlerdi. Ayrıca dağların yaşının 100 milyon yıl kadar olduğunu belirten bilim insanları, Plüton’da jeolojik olarak hala bir aktifliğin söz konusu olduğunu belirttiler.

You may also like...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.