Nissan’dan sürücüler için tasarladığı akıllı saat Nismo

Giyilebilir teknolojilerin toplam pazarının 50 milyar dolara ulaşmasının Creditte Suisse tarafından beklendiğini daha önce kaleme almıştık. Bu raporu doğrular nitelikte Google’ın konuşan ayakkabısı ve Glass‘ı, Nike’ın Fuelband‘ı, Samsung’un Gear‘ı derken her geçen gün yeni bir ürün tanıtılıyor.

Yeni trend giyilebilir teknoloji ürünlerine şimdi araba üreticisi firmalar da dahil oldu. Nissan arabanın performasını sürücüymüş gibi kontrol eden Nismo’yu üretti. Daha önce yapılmış akıllı saatler gibi kullanıcının kalp hızını, vücut sıcaklığını ölçen Nismo ayrıca araba ile ilgili içinde ortalama hızı, yakıt tüketimi ve performans gibi detaylı bilgiler de sunuyor.
Google sürücüsüz aracı denerken Nismo’yu, araçların geleceği için devrim olarak nitelendiremeyebiliriz. Ama gelecekte araçların internete bağlı olacağının ve sürücü ile araç arasında iletişim yollarının çeşitleneceğinin göstergesi olarak kabul etmek mümkün. Mercedes’in Google Glass için yaptığı hazırlıkları da düşündüğümüzde, yakın bir zamanda araba üreticilerinin giyilebilir teknolojiler odaklı yatırımlarının artacağını söyleyebiliriz.

Nismo akıllı saat ile kullanıcılar kalp hızı, vücut sıcaklığı gibi kişisel sağlık durumlarının haricinde sosyal ağ üzerinden gelen mesajlara ve diğer bildirimlere de ulaşabilecek. Araç hızının haricinde Twitter, Facebook ve Instagram’dan gelen bildirimlerle sosyal hızı da ölçecek bu saatin ileride saatlerde aranacak özelliklere dikkat çeker nitelikte.
Siyah, beyaz ve kırmızı olmak üzere üç renk seçeneği olan Nismo, Lityum pille çalışan saat 7 gün şarj süresine sahip ve mikro usb ile şarj edilebiliyor. Akıllı saatin fiyatı ile ilgili herhangi bir bilgi yer almazken 22 Eylül’de Frankfurt Motor Show’da detaylı bigilere ulaşmak mümkün olacak. TanıtımVideosunu izlemek için aşağıdaki linke Tıklayınız…


Videoyu görüntüleyemiyorsanız tıklayın.

You may also like...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.