Porsche ve AOC ortaklığından ilgi çeken monitör tasarımı

Adını daha çok araba tasarımları ile duyduğumuz Porsche, zaman zaman elektronik cihaz dünyasına da el atıyor. Buna son örnek AOC ile birlikte geliştirilen monitör serisi oldu.

10-07-2017

Zaman zaman elektronik cihazların tasarımında imzasını gördüğümüz Studio F.A. Porsche, AOC ile yeni bir ortaklığa gitti. Ortaya çıkan yeni monitör serisi tasarımıyla ilgi uyandıracak gibi duruyor.

Yeni seride iki adet monitör yer alıyor. Öne çıkan en büyük özellik ise tek kablolu oluşu. Normalde geleneksel monitörlerde yer alan görüntü kablosu ve güç kablosu bu seride tek bir kabloda birleşmiş. Böylece kablo karmaşasının önüne geçilmiş.

Monitörün kaidesinin içerisinde yolculuk eden bu tek kablo son noktada bir adaptör ile yine ikiye ayrılıyor. HDMI ve güç kabloları bu noktada adaptöre takılıyor. Bununla birlikte görünen kısımda tek bir kablo oluyor ve adaptör kısmı aşağı doğru çekilebiliyor.

Monitör çok ince ve en ince noktasında 5.2mm civarında ölçülüyor. Elektronik bileşenler alt kısımdaki kalın bölüme yerleştirilmiş. Ayrıca herhangi bir ses çıkışı da yok. Kullanıcılar harici bir tane edinmek zorundalar.

Oyun odaklı olmasına rağmen pek çok yönden daha çok geleneksel kullanıcıları hedefliyor. Örneğin yenileme hızı 60Hz ve hızlı hareket eden görsellerde bulanıklık oluşabiliyor. Serinin 24 inçlik modeli 200$, 27 inçlik modeli ise 250$ olarak ay sonunda piyasaya sürülecek.

You may also like...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.