Samsung Galaxy K Zoom ‘u duyurdu

Samsung’un bir süredir görselleri internete sızan kamera odaklı yeni akıllı telefonu Galaxy K Zoom Singapur’daki etkinlikle resmi olarak duyuruldu.

Samsung’un geçen yıl Galaxy S4 serisine dahil ettiği Galaxy S4 Zoom, bu yıl eleştirilerden dersini almış olacak ki kendine özgü bir isimlendirme ile tüketicinin karşısına çıkmaya karar vermiş.

Bunun yanında yine Galaxy S4 Zoom ile gelen donanım ve kasa kalınlığı konusundaki eleştirileri de dikkate alan Samsung, akıllı telefonu daha çok andıran bir cihaz geliştirmiş.

Galaxy K Zoom modelinde Samsung 6 çekirdekli Exynos yongasetine yer veriyor. 1.3GHz saat hızında çalışan 4 adet Cortex-A7 ve 1.7GHz saat hızında çalışan Cortex-A15 çekirdekleri iş yüküne göre sırasıyla devreye giriyor veya altısı birden de çalışabiliyor.

Grafik tarafında da orta üst seviye diyebileceğimiz Mali-T624 birimi yer alıyor. Bu birim 4 çekirdeğe kadar ölçeklenebiliyor ve OpenGL ES 3.0 uyumluluğu sergiliyor.

Sistemi 2GB RAM ile destekleyen Samsung, 8GB/16GB artırılabilir hafızaya yer vermiş ve 4.8 inçlik Super AMOLED ekranda 720p çözünürlüğü tercih etmiş. Cihazın bataryası 2430mAh gücünde. Cihazın işletim sistemi Android 4.4 KitKat olarak sunulmuş. 3G ve LTE desteğinin unutulmadığı cihazda 20.7MP çözünürlüğünde arka aydınlatmalı CMOS yığın sensörü kullanılıyor.

Samsung’un optik görüntü sabitleme – OIS ile desteklediği kamera 60kare/saniye hızında Full HD video kaydı yapabiliyor. Optik zoom seviyesi ise 10x. Kameranın diyafram açıklığı 1x zoomda f/3.1, 10x zoomda ise f/6.3 olarak ortaya çıkıyor. Kameranın yanında güçlü bir Xenon flaş ve yardımcı LED ışığı yer alıyor.

Kameranın yazılımı hem otomatik olarak en iyi görüntüyü yaklayacak şekilde ayarlama yapabiliyor hem de kullanıcı manuel olarak ayarları değiştirebiliyor. Selife Alarm ise arka kamera ile kendisini çekmek isteyen kullanıcılara çerçeveyi tutturmaları için uyarı veriyor.

Cihazın tasarım anlamında önceki modelden daha iyi olduğu ilk eleştirilere yansımış durumda. İnce gövdesi ile daha ele avuca sığar bir yapıya bürünen Galaxy K Zoom, kamera sensörünü de biraz daha kasa içerisine gömmüş diyebiliriz. Sensör kapalı durumda iken çok rahatsız edici biçimde bombe yapmıyor. 20.2mm kalınlığa sahip olan cihaz 200gr ağırlığa sahip. Ayrıca önceki modele göre çekilen resimlerin daha canlı ve daha keskin olduğu da belirtiliyor.

Şimdilik Galaxy K Zoom modelinin fiyat konusuna değinilmedi ancak kısa süre sonra Asya ülkelerinde satışa başlayacağı ifade ediliyor.

You may also like...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.