Samsung Galaxy Note 7 talepleri beklentilerin çok üzerinde

Yapılan açıklamalardan, Samsung’un lansmandan önce satış konusunda bir tereddüt ettiği ve bu nedenle tedarik zinciri üreticileri de belli bir üretim seviyesinde tuttuğu anlaşılıyor.

26-08-2016

Ön siparişe sunulduğu günden bu yana, Samsung’un yeni amiral gemi modeli Galaxy Note 7’nin rekorlara imza attığı gündeme geliyor. Firma, yaptığı açıklamayla iddialara kesinlik kazandırmış oldu.

Reuters’e açıklama yapan firma yetkilileri, Galaxy Note 7 için oluşan global talebin beklentilerin çok üzerinde olduğunu ve bu nedenle bazı ülkelerdeki piyasaya çıkış tarihlerinde revizyon yapmak zorunda kaldıklarını dile getirdi. Bu ülkeler Rusya, Malezya, Ukrayna şeklinde sıralanıyor.

Yapılan açıklamalardan, Samsung’un lansmandan önce satış konusunda bir tereddüt ettiği ve bu nedenle tedarik zinciri üreticileri de belli bir üretim seviyesinde tuttuğu anlaşılıyor. Ön siparişler başladığında ise cihaza ne kadar ilgi olduğu net bir şekilde anlaşılmış oldu. Bu noktadan sonra Samsung’un tedarikçi firma sayısını arttırmaya ve dolayısıyla da ön siparişlere yetişmeye çalıştığı dile getirilmişti.

Henüz Galaxy Note 7 modelinin ne kadar ön sipariş aldığı veya açılışta ne kadar satış yaptığı gibi bilgiler mevcut değil. Muhtemelen ilk 30 gün sonunda yani Eylül ayının ikinci yarısı itibariyle rakamlar gelmeye başlayacaktır. Galaxy S7 serisinin ilk ay 10 milyon satış rakamını geçtiğiniz düşünürsek, Galaxy Note 7 modelinin 5 milyon civarında satış yapması sürpriz olmayacaktır.

Samsung özellikle bazı ülkelerde gecikme yaşanmaması için, ikinci dalga ülkelerde piyasaya çıkış tarihini biraz geciktiriyor. ABD ve Güney Kore’de pek çok operatör ile satış kanalında cihaz boy göstermeye başladı. Ülkemize özel önem veren firma, Galaxy Note 7 için herhangi bir ertelemeye gitmedi. Cihaz 3600TL seviyesinden satışlara başlamış durumda.

Bu yıl tüketicilerden gelen eleştirileri daha fazla dikkate alan Samsung, amiral gemi cihazlarını da buna göre şekillendirdi. Başta hafıza kartı desteği ve daha büyük kapasiteli batarya olmak üzere önemli değişiklikler yapıldı. Tüketici ilgisi de, firmanın ne kadar doğru hareket ettiğini gösteriyor.

You may also like...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.