Samsung Galaxy Note 7R çıkış tarihi ve fiyatı belli oldu

Geçen yıl Galaxy Note 7 modelini bekleyen ancak hayal kırıklığına uğrayan tüketiciler kısa bir süre sonra sürpriz yaşayabilir. Galaxy Note 7R çok yakında piyasaya çıkıyor.

27-04-2017

Samsung’un geçen yıl hayal kırıklığı ile sonuçlanan Galaxy Note 7 macerası sonrasında elden geçirdiği modellerle yeniden bir başlangıç yapacağı artık kesin gibi. Samsung Galaxy Note 7R olacak yeni modelin çıkış tarihi sızdırıldı.

Samsung’un yenilenmiş olan versiyonları daha çok gelişmekte olan ülke pazarlarına çıkarması bekleniyordu ancak firma memleketini es geçmiyor zira kendi ülkesinde Galaxy Note 7 büyük ilgi görmüş hatta geri çağrılmasına rağmen kullanmaya devam edenler olmuştu.

Elden geçirilmiş modelde en büyük fark bataryanın 3200mAh kapasiteye gerilemiş olması. 3500mAh kapasiteli bataryanın patlamalara sebebiyet verdiği anlaşılınca firma değişikliğe gitti. İşi sağlama almak için de zorlu bir güvenlik test sürecinden geçirdi.

Aslında Samsung zor bir karar verdi çünkü Galaxy S8 amiral gemi serisi satışa başladı ve 50 milyon hedefi bulunuyor. Yaklaşık 3-4 ay sonra da Galaxy Note 8 modelinin piyasaya çıkması bekleniyor. Bu bakımdan Galaxy Note 7R kırıcı bir etki yapabilir.

Samsung’un Galaxy Note 7R modelini Haziran ayında belirli Asya ve Avrupa ülkelerinde satışa sunacağı belirtiliyor. Böylece yeni amiral gemilerini çok pahalı bularak uzak duran tüketiciler Galaxy Note 7R modelinde yönelecek. Ayrıca Samsung’un yeni üretim yapmayacağı ve eldeki Galaxy Note 7 stoklarını tüketeceği tahmin ediliyor. Bu bakımdan sınırlı bir satış olacak.

Galaxy Note 7R için söylenen fiyat 620$ civarı. Orijinal modeli 875$ seviyesindeydi ve bu yüzde 30 civarında bir indirime denk geliyor. Yani ülkemiz için konuşursak 2500TL civarında bir fiyat seviyesi sürpriz olmayacaktır. Tabii ülkemizde satışa çıkacak mı şimdilik bilinmiyor.

You may also like...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.