Samsung Galaxy S7 ve Apple iPhone 6s Karşılaştırma

 

 

Samsung 21 Şubat tarihinde Mobil Dünya Kongresi’nden 1 gün önce yeni amiral gemisi Galaxy S7’ yi görücüye çıkardı. Telefon gerek tasarımıyla gerek özellikleriyle Galaxy serisinin tahtına oturmayı başardı. Galaxy S7 ve S7 Edge tanıtımında Samsung Elektronik Mobil Ürünleri Başkan Yardımcısı Justin Denison yeni çıkan model ile rakipleri Apple’ın son çıkan modeli iPhone 6s arasında karşılaştırma yapmıştı. Apple’ın 2016 yılında çıkarması beklenen iPhone 7 için hergün yeni bir söylenti çıksa da henüz nasıl olacağı hakkında kesin bir bilgi yok. Bu yüzden en doğru karşılaştırma Samsung’un son çıkan telefonu Galaxy S7 ile Apple’ın son telefonu iPhone 6s arasında karşılaştırma yapmak.

 

 

 

iphone6s vs s7

 

Tasarım

Galaxy S7, IP68 su geçirmezlik özelliğine sahipken iPhone’da resmi olarak böyle bir özellik bulunmuyor. Galaxy S7’nin 5,1 inç ekrana sahip, iPhone 6s ise 4,7 inç ekrana sahip. Apple 720p çözünürlüğe sahip fakat Samsung QHD çözünürlüğüne sahip olduğu için çok daha yoğun ve kaliteli görüntü elde ediliyor.

Kullanıcılardan çok fazla şikayet gelen konulardan biri arka kameranın çıkıntılı olması, Samsung Galaxy S7’de eskisi kadar belirgin değil.

 

Anahtar Özellikler

iPhone 6S’in en çok öne çıkan özelliklerinden bir tanesi, 3D Touch işleviydi. Benzer işlevin Galaxy S7’ye gelebileceği söyleniyordu, ancak bu gerçek olmadı.

Ancak Samsung’un bu seneki iddiası, kapanmayan ve sürekli olarak saati gösteren “Always On Display” işlevi. Ekran sürekli saati göstereceği için şarj problemi çıkarabilir.

Galaxy S7’deki bir başka yenilik, oyun kaydetme, uyarıları devre dışı bırakma gibi oyun araçları sunan Game Launcher. Galaxy S7’nin depolama alanını microSD kart ile genişletebilirken iPhone’un 16GB, 64GB ve 128GB dahili hafızası kullanıcıları etkileyebiliyor.

Kamera

İki telefonda 12 MP arka kameraya ve 5 MP ön kameraya sahip ancak Samsung’un kamerası, geniş diyaframı sayesinde daha iyi düşük ışık performansı sunarken dual pixel sensor sayesinde çok hızlı otomatik odaklanabiliyor.  Samsung daha yumuşak, renkli fotoğrafları tercih ederken Apple, gerçekliğe önem veriyor.

Pil

Galaxy S7’nin 2550mAh’den 3000mAh’e yükselen pili, bizi uzun bir pil ömrü elde edeceğimiz konusunda oldukça ikna edici. Apple ise iPhone 6’dan iPhone 6S’e geçişte 3D Touch ekrana yer açmak için bir miktar pil kapasitesini feda etmişti. Bunun sonucu olarak pil ömründe bir miktar gerileme ortaya çıkmıştı. Apple’ın 10 saat web gezintisi iddiasına Samsung’un yetişip yetişemeyeceğini ise ilerleyen günlerde göreceğiz.

Arayüz

Samsung, giriş ekranı widget’ları ve uygulamalarıyla Android deneyimini üst seviyeye taşıyor. Apple ise giriş ekranını uygulama listesi olarak kullanmaya devam ediyor.  Daha fazla RAM, daha fazla çekirdekle gelen cihaz, performans konusunda çok hızlı ve  iPhone 6S’in gerisinde kalacak gibi görünmüyor.

 

 

You may also like...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.