Samsung Gear S2 akıllı saat

Samsung’un dönebilir ekran çerçevesi ile IFA 2015 fuarının ses getiren ürünlerinden birisi olmayı başaran Gear S2 akıllı saat, fiyatı ile de ses getirecek gibi görünüyor. Cihaz amiral gemi modellerine yakın bir durumda.

samsung-gear-s2

Perakende kanallarından elde edilen bilgilere göre klasik tasarımlı Gear S2 Classic modeli Avrupa’da 450 Avro seviyesinde satışa sunulacak. Cihazın Ekim ayında piyasaya çıkması bekleniyor. Spor tasarımlı Gear S2 modelinin ise 350-380 Avro arasında değişeceği belirtiliyor. Bu versiyon da Ekim ayında piyasaya çıkacak. SIM kart girişli Gear S2 3G versiyonunun çıkış tarihi ise henüz belli değil.

Bu rakamlarla Gear S2 akıllı saatinin 1000TL bandında ülkemize girmesi imkansız gibi duruyor. Hatta klasik olan versiyonun kur ve vergiler hesap edildiğinde 2000TL bandına yaklaşması ihtimali oldukça güçlü. Bu da onu pek çok amiral gemi akıllı telefon ile aynı seviyeye getiriyor.

1.2 inçlik yuvarlak Super AMOLED ekranda 360×360 piksel çözünürlük sunan saat 1GHz hızında çalışan çift çekirdekli bir işlemciden gücünü alıyor ve 512MB RAM ile 4GB depolama kapasitesi sunuyor. Modelin işletim sistemi ise Tizen OS.

Fitness takibi, nabız ölçer, uyku takibi gibi sağlık değerlerini takip edebilen model NFC teknolojisi ile Samsung Pay temassız ödeme sistemini de destekliyor. 3G destekli versiyon herhangi bir akıllı telefon bağlantısına ihtiyaç duymadan bildirimleri alabiliyor, uygulama çalıştırabiliyor. Bluetooth 4.1 bağlantısının yanında WiFi özelliği de bulunan saat 11.4mm kalınlık değerine sahip. Tasarıma özen gösterildiği ilk bakışta belli olan saatler 2-3 gün arasında kullanım süresi sunacak.

You may also like...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.