Samsung’dan dünyanın ilk çerçevesiz kavisli monitörü

İnce ekran çerçeveleri mobil cihazları olduğu kadar televizyonları ve monitörleri de ilgilendiriyor. CES 2016 fuarında Samsung ilk çerçevesiz kavisli monitörün duyurusunu yaptı.

samsung-CF591
Ekran teknolojileri denince şüphesiz Samsung’un ismi ilk akla gelenlerden. Super AMOLED ekran, kavisli mobil ekranlar, kavisli televizyon ekranları, OLED televizyonlar gibi pek çok örnek saymak mümkün. Firma CES 2016 fuarına dünyanın ilk çerçevesiz kavisli monitörünü getirdi.

Samsung CF591 adındaki yeni monitör 27 inçlik Full HD çözünürlükte kavisli bir ekrana sahip. 60Hz tazeleme hızı olan monitörün tepkime süresi de 4ms olarak belirlenmiş. Samsung genelde 4000R kavis çapının rahat bir görüntüleme için en iyi çap olduğunu belirtiyordu ancak yeni monitörün kavis çapı 1800R. Samsung bu çaptaki kavisin daha yoğun bir tecrübe yaşatacağını ifade ediyor.

Bir adet Display Port 1.2 ve iki adet HDMI 1.4 portu plan monitörde ses girişi, iki adet 5Watt hoparlör ve 178/178 görüntüleme açıları yer alıyor. Monitörün en önemli özelliği ise FreeSync desteği. Samsung bunu belirtmemiş ancak AMD’nin geçen yıl yayınladığı listede HDMI üzerinden FreeSync desteği sunacak monitörler arasında yer alıyordu. Böylece oyuncular hem yoğun hem de yırtılmasız bir oyun tecrübesi yaşayabilecekler. Bu model yanında 27 inçlik Full HD ekranlı CF391 ve 32 inçlik Full HD ekranı CF390 kavisli monitörleri de satışa sunulacak. Şimdilik kesin bir çıkış tarihi açıklanmadı.

You may also like...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.