Samsung’un katlanabilir ekranlı telefonu yıl bitmeden geliyor

Nihayet Samsung’un katlanabilir AMOLED ekranlı akıllı telefonuna dair resmi bilgiler gelmeye başladı. Aksilik olmazsa yıl bitmeden telefonun tanıtımı yapılacak.

01-02-2018

Uzun yıllardır Samsung’un katlanabilir ekrana sahip bir akıllı telefon piyasaya çıkaracağı söylenir durur. Artık yavaş yavaş firma da küçük bilgilendirmeler yapmaya başladı. Nihayet ilk modeli bu yıl bitmeden görebileceğiz.

Rekor faaliyet karı açıklanan 2017 yılı mali raporlarında dikkat çeken bir unsur vardı. Firma amiral gemi segmentinde farklılaşmak adına bu yıl katlanabilir OLED ekranlı bir modele yer vermeyi planlıyor.

Samsung’un katlanabilir ekranlar konusunda önemli aşamalar kaydettiği bilinen bir gerçek. Sektörün ilk katlanabilir ekranlı akıllı telefonuna imza atması da şaşırtıcı olmayacaktır. CES 2018 fuarında ilk prototip modelleri kapalı kapılar ardında basın mensuplarına tanıtıldığı da gündeme gelmişti.

Henüz firmanın tam olarak ne geliştirdiği bilinmiyor ancak katlanabilir yapıdaki telefonun cebe sığabildiği ve açıldığı zaman 7.3 inçlik bir OLED ekrana sahip olduğu belirtiliyor.

Katlanabilir yapıdaki bir telefon için batarya, anakart gibi bileşenlerin de katlanabilir tarzda olması gerekiyor. Şimdilik bu tür bileşenler pek mümkün değil. Bu bakımdan Samsung’un bileşenleri alt kısma topladığı ve katlanabilir ekranı da üst kısımda bıraktığı tahmin ediliyor. Elbette bu bile akıllı telefon sektöründe bir devrim demek. Galaxy X olacağı tahmin edilen telefonun Galaxy Note 9 ile birlikte tanıtılması muhtemel zira ilk kavisli telefon Note Edge de Note 4 ile birlikte tanıtılmıştı.

You may also like...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.