Samsung’un yeni kapaklı telefonu en güçlüsü

Kapaklı telefonların giderek popüler olmaya başladığı Asya pazarında üreticiler de ilgiyi yakalamaya çalışıyor. Samsung’un W2017 modeli bu segmentte amiral gemisi olacak

07-11-2016

Son dönemde telefon ve beyaz eşya problemleri nedeniyle başı dertten kurtulmayan Samsung, bir yandan yeni modeller piyasaya sürerek boşluk oluşturmamaya çalışıyor. Firmanın bir süredir internete sızan ve dün resmiyet kazanan yeni kapaklı telefonu W2017 oldukça iddialı.

Kapaklı telefonlar Avrupa ve ABD pazarları için belki geçmişte kaldı ancak özellikle Asya pazarında yükselen bir ilgi mevcut. Bu bakımdan üreticiler kapaklı modellerle pazarda oluşan ilgiyi toplamaya çalışıyor. Samsung’un yeni kapaklısı segmentinde en güçlü olmaya aday.

W2017 modelinin kapağının içinde ve dışında 4.2 inçlik Full HD Super AMOLED ekran yer alıyor. Böylece kullanıcı her iki pozisyonda da aynı ekran kalitesi ile karşılanmış oluyor. Ekranlarda Always On özelliği de mevcut.

Snapdragon 820 yonga setinin güç verdiği modele 4GB LPDDR4 RAM ve 64GB arttırılabilir kapasite eşlik ediyor. Arka kısımda 12MP çözünürlüğünde bir kamera yer alırken, ön kısmında da 5MP çözünürlüğünde özçekim kamerası bulunuyor.

Tamamen metal alaşımdan imal edilmiş modele 2300mAh kapasiteli bir batarya uygun görülmüş. Elbette küçük boyutlar nedeniyle büyük bir batarya pek mümkün olmayacaktı. İki ekran olmasına karşın aynı anda birinin kullanılması, enerji tüketimini sınırlayacaktır. Yine de bir günü çıkarır mı bilinmez. Samsung hızlı şarj özelliği ekleyerek buna bir çözüm bulmaya çalışmış.

Siyah ve altın renk seçenekleri olan akıllı telefon Android 6.0.1 işletim sistemi üzerinde çalışıyor. Henüz fiyat belli değil ancak genelde bu tarz telefonlarda 1000$ seviyesi sürpriz olmuyor. Telefon Çin’de satışa sunulacak.

You may also like...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.