Şirketler ve Markalar İçin Etkin Google+ Kullanımı

Sosyal medyanın Facebook ve Twitter kadar popüler olmayan ancak arama motoru devinin bütün nimetlerinden faydalanabilen incisi Google+ . Google’ın 28 Haziran 2011 tarihinde duyurduğu uygulama başlarda çok tercih edilmese de Google’ın yaptığı yenilikler ve eklenen özelliklerle büyük gelişme göstermiştir.  Şuan Google+ yaklaşık olarak 2.2 milyar kullanıcıyı barındırıyor. Peki şirketler, yerel işletmeler, markalar Google+ nasıl kullanırsa daha etkili olur ve daha fazla kullanıcıya ulaşır.

1112

 

Öncelikle hesabı açarken şirket hesabı açmanız faydalı olacaktır. Bunun için Google+ hesabınızdaki ana sayfa sekmesinden ‘sayfalar’ bölümüne girip müşterilerinizle etkileşiminizi sağlamak için bir sayfa oluşturabilirsiniz. Bu sayfa işlemi üç adımda tamamlayabliyorsunuz. Öncelikle işletme türünü ve faaliyet alanını belirlemeniz gerekiyor. Bu ilk adımda ‘yerel işletme veya mekan’, ‘ürün veya marka’, ‘şirket, kuruluş veya kurum’, ‘sanat, eğlence veya spor’, ‘diğer’ seçeneklerinden birini seçerek işletmeyi özelleştirmek olduça faydalı. İkinci adım ise sayfanızın ismi bağlı olduğu web sitesi ve kimlere hitap ettiğinin belirlenmesi. Bu iki adımı eksiksiz doldurduktan sonra Google+ kullanımına başlayabiliyorsunuz.

google+21

Açılan Google+ hesabında yapılan paylaşımlar SEO uyumlu olmalıdır ve yeterince kişiye ulaşılmadığı düşünülse de hesap aktif tutulmalıdır. Google arama motorunda aratılan kelimelere göre paylaşım yapmak sizi daha fazla kullanıcıya ulaştıracaktır. Firmanızın içeriğine göre yaptığınız paylaşımlar, satışa çıkardığınız ürününüz, Google arama motorunda arandığı takdirde Google sizin hesabınızı arayan kişinin karşısına çıkaracaktır. Bu açıdan güncel bir profile sahip olmak oldukça önemli. Özellikle Google arama motoru üzerinden sizi arayan müşterilerinizin sizi bulması açısından Google+ çok önemli bir uygulamadır.

google+3

You may also like...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.