Tizen OS açıklarla dolu

Evinizdeki Samsung televizyonun veya kolunuzdaki Samsung akıllı saatinin onlarca açığa sahip olduğunu bilseydiniz ne yapardınız? Son raporlar tam da bunu gösteriyor.

07-04-2017

Samsung’un MeeGo işletim sisteminden miras alarak geliştirdiği Tizen OS işletim sistemi, bugün firmanın pek çok ürününde boy gösteriyor. Bununla birlikte işletim sisteminde el değmemiş pek çok açığın olduğu ortaya çıktı.

Samsung’un akıllı televizyon, akıllı saat, akıllı telefon gibi ürünlerinde kullandığı Tizen OS önümüzdeki dönemde araç içi eğlence sistemlerinde de boy göstermeye hazırlanıyor. Kalabalık bir ekosisteme sahip olan Tizen OS platformunun büyük açıklar barındırması büyük bir risk anlamına geliyor.

Güvenlik araştırmacılarının raporlarına göre Tizen OS platformunda 40’dan fazla ilk gün açığı yer alıyor. Bunların önemli bir kısmı sistemin ve kişisel önemli verilerine ele geçirilmesine yol açacak kadar tehlikeli.

Açıklardan en önemlisi Tizen uygulama mağazasında yer alıyor. Kolaylıkla aşılabilen bu açık sayesinde hackerlar tüm cihazlara zararlı yazılım barındıran uygulamalar gönderme imkanına sahip. Diğer bir açık ise SSL katmanının zaman zaman pasif hale gelmesi ile ilgili. Bu durumda kullanıcıların kritik verileri şifrelenmeden gönderiliyor.

Daha önce de Wikileaks belgelerinde Samsung Tizen televizyonlarının USB üzerinden kolayca hacklenebildiği ve kullanıcıların izlenebildiği gündeme gelmişti. Söz konusu açığın henüz tespit edilen grubun içerisinde olduğu tahmin ediliyor.

Şimdilik Samsung tarafından yapılmış resmi bir açıklama yok ancak mutlaka bu açıklara bir müdahale yapılması gerekiyor zira kullanıcıların kendilerine yönelik alabilecekleri önlemler çok sınırlı.

You may also like...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.