Türk Girişimcilerden Twitter’a Rakip Olacak Proje: XPeople

Türk mühendisler, Viyana’da üzerinde 2 yılı aşkın bir süredir çalıştıkları “XPeople” adlı, Twitter’a rakip olacak bir proje geliştirdi. Elektronik bir oylama sistemi olan XPeople‘da oluşturulan anketler takipçilerin akıllı telefonlarına bildirim olarak gidiyor ve sizi takip eden kullanıcılar bu anketlere katılıp sorularınızı yanıtlayarak size karar verme aşamasında yardımcı oluyor.

Kısa süre içinde Twitter’a rakip olacağını ve önemli boşlukları dolduracağı iddia edilen XPeople’da herkes ve her kurum istediği konuda bir anket başlatabiliyor. Hem web ve hem de akıllı telefonlarda kullanılabilen uygulamada sosyal medya platformlarındaki gibi, kullanıcılar hem oylarını hem de fikirlerini direkt ifade edebiliyorlar.

Kullanılan oylar ve kullanıcıların belirttiği fikirlerin sistem tarafından pratik bir şekilde sınıflandırıldığı XPeople’da sonuçlar otomatik olarak uygulama üzerinden görüntülenebiliyor. Şimdiye kadar başarılı bir grafik çizen XPeople’da bazı anketlerin iki hafta içerisinde sekiz bin kişiye ulaştığı biliniyor.

Tüm dünyada popülerleşmeyi hedefleyen Xpeople’a, takipçilerin Facebook ve Twitter üzerinden de oy verebildiği anketlerde sonuçlar; cinsiyet, yaş aralığı gibi çeşitli kategorilerde ayrıntılı bir şekilde incelenebiliyor. Ücretsiz olarak sunulan bu uygulamayla kurumlar, belediyeler, partiler, STK’lar, ticari faaliyet için saha araştırmaları yapan yatırımcılar ve özel kişilerin toplumun kanaatlerini pratik bir şekilde öğrenmeleri hedefleniyor.

XPeople’ı telefon ve tabletlerinize indirmek ve uygulamayı incelemek için burayı ziyaret edebilirsiniz.

You may also like...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.