Türkiye Kart tanıtıldı; Türkiye Kart nedir?

Türkiye’de tüm banka ve ulaşım kartlarını birleştiren “Türkiye Ortak Ödeme Platformu” tanıtıldı. Bundan böyle her şehir ve her banka için ayrı kart taşıma dönemi sona erdi.

25-01-2018

“Türkiye Ortak Ödeme Platformu” tanıtıldı. Türkiye’deki tüm banka ve ulaşım kartları tek bir karta toplandı. Ortak kartın üretiminde, altyapısının kurulmasında, reklam çalışmalarında ve diğer tüm işlemlerde 6 şirket yer alacak. Bu şirketler PTT, Türk Telekom, Turkcell, Denizbank, Vakıf Katılım Bankası ve Belbim’den oluşuyor.

Türkiye Ortak Ödeme Platformu, adından da anlaşılacağı üzere ülkenin her yerinde tek kart ile pek çok farklı ödeme yapmaya imkan tanıyor. Tüm banka kartları ve tüm şehirlerin ulaşım kartlarını bir araya getiriyor. Böylece cüzdanda tek kart taşımak yeterli olacak.

Banka hesabı olmayan vatandaş da ortak kartı kullanabilecek. Sisteme cep telefonundan para yatırabilecek, sistemdeki parasını da en yakın ATM’den çekebilecek. Kredi kartı özelliği olmayacak. Sadece içinde bulunan para kadar harcama yapılacak.

Ortak kart ile yapılan para transferi işlemlerinde komisyon ücreti alınmayacak. Ortak kartın altyapısı hazırlanmaya başlandı. Temmuz ayından itibaren ortak kartı kullanabileceğiz.

Türkiye Kart, PTT satış noktalarından satın alınabilecek. PTT, 4600 adet Türkiye Kart satış ve dolum merkezi kuracak.

You may also like...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.